29.2.16

Ξυδάκης: Οι πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσουν το δημογραφικό...

Ξυδάκης: Οι πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσουν το δημογραφικό της χώρας

Με μια φράση που θα συζητηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, είπε πως το δημογραφικό μπορει να ωφεληθεί από το...
προσφυγικό.

Μιλώντας στα Παραπολιτικάfm, είπε χαρακτηριστικά:

«Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν».

Όπως εξήγησε ο κ. Ξυδάκης, «όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν» και πρόσθεσε:

«Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: