29.2.16

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου κατά του ΔΟΛ…

Μαξίμου: Ευνοϊκό καθεστώς για το Mega και να μην γίνει αυστηρός έλεγχος στα δάνειά του ζητούσε ο Σ. Ψυχάρης

Δύο ήταν οι βασικές... έγνοιες του Σταύρου Ψυχάρη, στις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό: ευνοϊκό καθεστώς για το Mega και να μην γίνει αυστηρός έλεγχος στα δάνειά του.Αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές μιλώντας για την ουσία των συναντήσεων, και όχι βέβαια η γάτα και άλλα ...
κινηματογραφικά, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δραματική απόδοση των συμβάντων.

Από την κυβέρνηση λένε πως έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συναντήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη, που τις ζήτησε όλες εκείνος (η πρώτη, στα γραφεία του ΔΟΛ, άλλες δύο σε ιδιωτικό χώρο παρουσία τρίτων, και η τελευταία, κατ' ιδίαν), καμία όμως από αυτές μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Όπως και καμία συνάντηση με άλλον εκδότη δεν έχει γίνει, από τη στιγμή που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως και με τον Στ. Ψυχάρη, έγιναν συναντήσεις με σχεδόν όλους τους εκδότες και από αρκετές φορές, σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Από την κυβέρνηση βλέπουν ότι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη επιδίδεται σε μια μέθοδο προσέγγισης (ή «εκβιασμού») της κυβέρνησης, υπό την έννοια ότι ενώ γενικά διακρίνεται για την επιθετική προσέγγισή του έναντι του Αλ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ., η τακτική αυτή έχει κάποια διαλείμματα, λίγο πριν ή μετά τις εκλογές στην προσδοκία του να πάρει κάτι ευνοϊκό από το Μέγαρο Μαξίμου στα θέματα που απασχολούσαν τον Στ. Ψυχάρη, αλλά φευ... Όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αλ. Τσίπρα όλο το επίμαχο διάστημα, περίπτωση για ...deal δεν υπήρχε.

Ο «πόλεμος» όμως κατά της κυβέρνησης από το δημοσιογραφικό Συγκρότημα  εντάθηκε από το περασμένο φθινόπωρο και μετά, όταν το Μέγαρο Μαξίμου έκανε το πρώτο βήμα για τη διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου σημειώνει το Μαξίμου. Με την προσβολή του προσώπου του πρωθυπουργού, επίσης με προσωπικές επιθέσεις κατά των υπουργών Νίκου Παππά, Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Κατρούγκαλου, με τρόπο που θα μπορούσαν να έχουν και ποινική απόληξη, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Πραγματικός στόχος του «πολέμου» αυτού, όπως υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές, ήταν να πληγεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, όπως και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής διακυβέρνησης, σε μια λογική του «όλοι ίδιοι είναι».Στην "απειλή" που αφήνει ο Στ. Ψυχάρης ότι θα επανέλθει με ...ντοκουμέντα, η κυβέρνηση ρίχνει το «γάντι» («θα χαιρόμασταν για κάτι τέτοιο»), ασχέτως αν είναι νοητό να εκβιάζει κάποιος τον πρωθυπουργό της χώρας. Ωστόσο, από την κυβέρνηση στέλνουν το μήνυμα ότι αντιδικία δεν υπάρχει με τον εκδότη, κάποια θέματά του απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη.

Για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να ενοχοποιείται αυτή καθαυτή η συνάντηση Μητσοτάκη -Ψυχάρη, επισημαίνεται, από την κυβέρνηση, το timing της συνάντησης, αλλά και ένα ακόμη γεγονός: ότι όποτε θέτει ερωτήματα η συμπολίτευση για τα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ στέλνει την μπάλα στην εξέδρα. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαχωρίζουν το εν λόγω μιντιακό όμιλο από άλλα συγκροτήματα που αντιμετωπίζουν επιθετικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην καθαρή λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Με αφορμή εξάλλου τις αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών -«δημοσιογράφων», η προσέγγιση κυβερνητικών κύκλων είναι ότι σπάει το «απόστημα», κάτι που κάποιους δεν τους κάνει χαρούμενους. Η εκτίμηση που ακούγεται άλλωστε, είναι έπονται και άλλες αποκαλύψεις και για άλλα πρόσωπα και με άλλα τιμολόγια.

Avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: