29.2.16

Προσωρινή απαγόρευση των ΜΜΕ…

Το πρώην στρατόπεδο Στεφανάκη στο Σχιστό

…στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων…

Αφού επί μέρες όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία όρμησαν στην κυριολεξία μέσα στους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας...
προσφύγων, εμφανίζοντας τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους με εκφράσεις όπως χάος, αθλιότητα, πείνα, αρρώστιες και πάντα με τη συνοδεία της τρομοκρατίας των αριθμών των αφίξεων, το υπουργείο Μετανάστευσης μετά από αίτημα των εργαζομένων στους χώρους αυτούς, ανακοίνωσε ότι προσωρινά απαγορεύει την είσοδο τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων στους χώρους αυτούς αλλά και των οργανώσεων που κινητοποιούνται γύρω από τους πρόσφυγες. 

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι χώροι αυτοί έχουν και χαρακτήρα ιδιωτικότητας και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει μέσα όποτε θέλει και να καταγράφει πρόσωπα με το έτσι θέλω. 

Όπως γίνεται στα γηροκομεία, στα νοσοκομεία, στους ξενώνες αστέγων, στα κέντρα απεξάρτησης και σε κάθε χώρο φιλοξενίας ευάλωτων θα πρέπει να δίνονται άδειες και κυρίως να γίνεται σεβαστή η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια όσων ζουν εκεί. Γρήγορα θα πρέπει το Υπουργείο να επιτρέψει ξανά με άδειες την είσοδο δημοσιογράφων και μελών οργανώσεων που οφείλουν να ελέγχουν αν η λειτουργία των χώρων αυτών είναι ομαλή και ανθρώπινη. Όσο για τα τηλεοπτικά συνεργεία μπορούν να βρίσκονται απέξω και φυσικά να καταγράφουν ότι συμβαίνει και όποιον πρόσφυγα επιθυμεί να μιλήσει.  

Α.Ψ. – Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: