2.2.16

«Τέλος εποχής» για τον Λ. Ρακιντζή...

«Τέλος εποχής» για τον Λ. Ρακιντζή

Μόλις... 10 λεπτά διήρκεσε το χθεσινό ραντεβού του Λ. Ρακιντζή με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, ο οποίος του ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να...
τοποθετήσει νέο πρόσωπο στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Πρόταση για τη διάδοχό του
Η ολιγόλεπτη συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Π. Κουρουμπλή, στο γραφείο του, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο Π. Κουρουμπλής ανακοίνωσε στον Λ. Ρακιντζή ότι θα αντικατασταθεί και του γνωστοποίησε ότι η πρότασή του προς τον πρωθυπουργό για την αντικαταστάτριά του θα είναι η πρώην εφέτης και πρώην Περιφερειακή Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης (κατά τη θητεία του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής), Μάρη Ζεντέλη-Παπασπύρου. Ο Λ. Ρακιντζής ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνεργασία και αποχώρησε από το γραφείο του. Εξάλλου, η αντικατάστασή του ακουγόταν εδώ και μέρες, ενώ στα ονόματα που είχαν κυκλοφορήσει ήταν και εκείνο του πρώην υπουργού για θέματα διαφθοράς Π. Νικολούδη.
Αποχωρεί έπειτα από 11,5 χρόνια
Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Ρακιντζής υπηρετεί στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή τα τελευταία 11,5 χρόνια. Το 2009 έληξε η πενταετής θητεία του και έκτοτε παρέμενε στη θέση του με διαρκείς παρατάσεις. Το όνομα του Λ. Ρακιντζή ταυτίστηκε με τον θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή και τους ελέγχους των σωμάτων επιθεώρησης σε όλο το Δημόσιο για την πάταξη της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς. Η αντικατάσταση του Λ. Ρακιντζή θα γίνει τις επόμενες ημέρες με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα σφραγίσει την ολοκλήρωση ενός κύκλου με σημαντικές επιτυχίες στο κυνήγι της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς στις κρατικές υπηρεσίες. Ο Λ. Ρακιντζής, στα 77 του χρόνια, παραμένει επίτιμος αρεοπαγίτης, ενώ αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη από τη θητεία του στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: