20.10.21

Τσίπρας: Ποστάλι το Οruc Reis στις ελληνικές θάλασσες...


...επί Μητσοτάκη...

Για «μικροπολιτική» σκοπιμότητα στη στρατηγική του για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στην τηλεόραση του ALPHA ενώ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή δήλωσε ότι... η «κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ελληνογαλλική συμφωνία επισημαίνοντας ότι όταν θα κληθεί να την επαναδιαπραγματευτεί θα ζητήσει από την Γαλλία να ναυπηγηθούν οι φρεγάτες σε ελληνικά ναυπηγεία και να αποκλειστεί η ελληνική στρατιωτική συμμετοχή στο Σαχέλ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τις φρεγάτες οι Γάλλοι μας τις πουλάνε -υπολόγισε 7 δισ. το κόστος- και δε μας τις χαρίζουν. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «Oruc Reis» εκδιώχθηκε από ελληνικά πολεμικά πλοία, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν είχαμε ούτε Rafale, ούτε Belharra. Επί Μητσοτάκη το Oruc Reis έγινε ποστάλι στις θάλασσες μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του, που χάνεται περίπου "ένα χωριό" κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ' όλ αυτά η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει τη λήξη" της πανδημίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο "να πείσει" τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να "αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης".

"Πρέπει πρώτα - πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη", τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική, "είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος"...

ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: