3.10.21

Με rapid tests η συμμετοχή στην TV, αλλά…


Τα μέτρα που ισχύουν στο Δημόσιο για τη διενέργεια rapid test για τους μη εμβολιασμένους, με δικό τους κόστος, επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα και στην τηλεόραση. Στη νέα...

διυπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζονται μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν σε «πρόβες, ρεπεράζ και γυρίσματα τηλεοπτικά, κινηματογραφικά και λοιπών οπτικοακουστικών παραγωγών».

Όρος για τη συμμετοχή είναι η «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού Covid-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, με δική τους δαπάνη».

Επιπλέον, καθορίζονται τα μέτρα προστασίας για τα γυρίσματα και τις ψυχαγωγικές εκπομπές με παρουσία κοινού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, η απόσταση για τους μουσικούς είναι η υποχρέωση τήρησης απόστασης ενός μέτρου και δύο μέτρα για όσους συμμετέχουν σε ρεπεράζ και γυρίσματα. Η διενέργεια υποχρεωτικών διαγνωστικών τεστ ισχύει και για όσους συμμετέχουν σε ζωντανές εκπομπές.

Τι γίνεται όμως αν σε μία εκπομπή χτυπηθεί από COVID; Η πράξη έδειξε πως παρά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, ακόμη και αν υπάρχουν κρούσματα, η εκπομπή βγαίνει κανονικά στον αέρα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: