4.10.21

Συνελήφθη ύποπτος για συμμετοχή στον ISIS...

 Αν και δεν καταζητείται διεθνώς, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έλαβαν πρόσφατα πληροφορίες ότι το 2014 είχε...
δραστηριοποιηθεί στον ISIS.
Έναν 34χρονο Ιρακινό συνέλαβε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η σύλληψη έγινε «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)».

Όπως αναφέρουν οι αρχές, ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018, μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του. Υπέβαλε αίτημα για άσυλο δύο φορές, όμως απορρίφθηκε δις, με τον 34χρονο να προσφεύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα, κι έτσι ο συλληφθείς έχει παραμένει στη χώρα μας. 


Αν και δεν καταζητείται διεθνώς, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έλαβαν πρόσφατα πληροφορίες ότι το 2014 είχε δραστηριοποιηθεί στον ISIS. Σε έρευνα που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο, εντοπίστηκε βίντεο από πεδίο δράσης του ISIS, με τον 34χρονο να εξυμνεί τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. 

Σημειώνεται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται (συμμετοχή στον ISIS) είναι αυτόφωρο και διαρκείας. Ο 34χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το πρωί της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: