19.10.21

Το σίριαλ Παπανδρέου οδεύει προς το τέλος...


Σε.. σίριαλ έχει μετατραπεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, με τις πληροφορίες πάντως να συντείνουν στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα διεκδικήσει τη θέση της Φώφης Γεννηματά. 

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο... κ. Παπανδρέου καθυστερεί (βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη), κάτι που επικοινωνιακά δεν αποκλείεται να λειτουργήσει αρνητικά εφόσον δεν «κλείσει» σύντομα. Πάντως, στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη φημολογείται ότι αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει δημοσιοποιήσει την απόφασή του.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου διαψεύδουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δοθεί εντολή από τον πρώην πρωθυπουργό. Να σημειωθεί ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα απευθυνθεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κι όχι στη βάση, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και είναι ευκολότερο να βρει σύντομα τις 45 υπογραφές από τα μέλη της Κ.Ε. αντί των 5000 από τη βάση του κόμματος.

Εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα στο Κίνημα Αλλαγής έχουν ως εξής, αναφορικά με την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου:

Οι περισσότεροι εκ των «έξι» συνυποψηφίων δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Ανάμεσα τους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης. Μάλιστα, ήδη το έχουν διαμηνύσει στον κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των επαφών τους. Ο μόνος που ίσως να μην μπει τελικά στην κούρσα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην τεθεί υποψήφιος.

Η εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού αλλάζει τις ισορροπίες. Όπως παραδέχονται ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη φαβορί (στην περίπτωση που δεν αλλάξει απόφαση στα… χασομέρια) πλέον καθίσταται ο Γ. Παπανδρέου. Ήδη ο Α. Λοβέρδος ζήτησε να επισπευστούν οι όποιες ανακοινώσεις του, προκειμένου κι ο ίδιος να εξετάσει τα νέα δεδομένα, γνωρίζοντας πλέον υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα.

Η εμπλοκή του κ. Παπανδρέου έχει σημάνει συναγερμό τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μια σχετική «ανακατάταξη» δυνάμεων, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός αναλάβει εκ νέου τα ηνία του ΠΑΣΟΚ...

Αλέξανδρος Διαμάντης 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: