1.10.21

Παιχνίδια με τη φωτιά...


Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, επιχειρώντας να κερδοσκοπήσει μικροκομματικά, με αφορμή την επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη.

Κάνει ότι δεν βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και επικαλείται πάλι το πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα των «δύο άκρων», με το οποίο όχι μόνο επιδιώκει να... ενοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα και τις νεολαίες των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και να καθησυχάσει τους εναπομείναντες οπαδούς της τριχοτομημένης Χρυσής Αυγής ότι δεν αποδίδει στα υπολείμματα της ναζιστικής οργάνωσης τη μοναδική ευθύνη.

Ο μόνος που φαίνεται να διαφοροποιείται από την ολισθηρή αυτή γραμμή είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε καθαρά για εγκληματικές συμμορίες που προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες και δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Εξάλλου, εκείνος ήταν που μετά την άσκηση των διώξεων το 2013 επέλεξε να μην απαντά στις ερωτήσεις των ναζιστών στη Βουλή, όσο εκκρεμούσε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε να μιλά γενικώς περί εγκληματικών συμμοριών και δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για «φασιστικές συμπεριφορές οιουδήποτε χρώματος», γυρίζοντάς μας στις μέρες του 2012, όταν η Ν.Δ. επέμενε στον διμέτωπο αγώνα που επέτρεψε τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και οδήγησε στο ματωμένο φθινόπωρο του 2013.

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Οικονόμου, πιεσμένος από δημοσιογραφικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε τελικά στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι «χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά». Αλλά αυτό είναι το υπερασπιστικό επιχείρημα των ναζιστών.

Αλίμονο αν είχε διωχθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με αναδρομική εφαρμογή νόμου. Καμιά «νομοθετική πρωτοβουλία» δεν αναλήφθηκε τότε. Και ορθώς. Απλώς εφαρμόστηκαν οι ισχύουσες διατάξεις του Π.Κ. και συγκεντρώθηκε από τον Αρειο Πάγο το σύνολο των ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν σε βάρος των ναζιστών.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με παρόμοια προχειρότητα. Και αν ο πρωθυπουργός δεν το έχει ακόμα αντιληφθεί, ας μπει στον κόπο να ρωτήσει τους συνεργάτες του πού οδήγησε τον προκάτοχό του η ρητορική περί «δύο άκρων» και τι τράβηξε εκείνος για να απαγκιστρωθεί από τη διατεταγμένη προσκόλληση του στενότερου συνεργάτη του, του Π. Μπαλτάκου, στους ναζιστές.

Αλλά όταν δεν είναι σε θέση ο Κυρ. Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει τις αναρτήσεις του Μπογδάνου, ίσως του ζητάμε πολλά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: