4.2.16

Το σχέδιο Τσίπρα για την κοινοβουλευτική διεύρυνση...

Το σχέδιο Τσίπρα για την κοινοβουλευτική διεύρυνση - Ο ρόλος του Κουβέλη

Ο ρόλος του Κουβέλη...

Την κοινοβουλευτική διεύρυνση της κυβερνητικής δύναμης και το μέλλον της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι...
επαφές που είχε τόσο με τον Φώτη Κουβέλη όσο και με την Φώφη Γεννηματά, υποδεικνύουν πως προετοιμάζεται ένα έδαφος που απομακρύνει το σενάριο της οικουμενικής και φέρνει πιο κοντά αυτό της διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός βρήκε τρόπο συνεννόησης με τη Φώφη Γεννηματά για μια μίνιμουμ βάση για να πορευτούν μαζί.

Ο Φώτης Κουβέλης, από την άλλη πλευρά επανέρχεται για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με την άλλη πλευρά, την προοδευτική αριστερά.

Σύμφωνα με το σχέδιο Τσίπρα, το πρώτο βήμα είναι η διεύρυνση λοιπόν της πλειοψηφίας στη Βουλή και σε δεύτερο χρόνο ένας ευρύτατος ανασχηματισμός, στον οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τη θέση του αντιπροέδρου να καταλάβει ο Φώτης Κουβέλης.

Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης άλλωστε μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ξεκάθαρα πως βρίσκεται και πάλι πολύ κοντά αν όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά το καλοκαίρι και τη συμφωνία του Αυγούστου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική πορεία εγκαταλείποντας αυταπάτες και μαξιμαλισμούς» είπε και πρόσθεσε πως: «Οι λόγοι που μας απομάκρυναν από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχουν ελαχιστοποιηθεί και σε πάρα πολλά θέματα δεν υπάρχουν»

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: