28.2.16

Ψηφίζουν για το «Κοινοβούλιο του Κέντρου»...

Σταύρος Θεοδωράκης - Φώφη Γεννηματά
Η έγκριση της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία προτείνει τη συγκρότηση του «Κοινοβουλίου του Κέντρου», θα γίνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία το μεσημέρι στο 2ο Συνέδριο του Ποταμιού, που...
ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου και της Κεντροαριστεράς να ξεκινήσουν διάλογο από τη βάση για να προκύψει ή μη τρίτος πολιτικός πόλος ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στο προσκλητήριο της Φώφης Γεννηματά ο κ. Θεοδωράκης στην εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή, επιχειρώντας να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μπροστά στο έντονο πολιτικό φλερτ, τόσο του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κομμάτων όσο και της Ν.Δ. σε επίπεδο ψηφοφόρων.

Πρόκειται να ακολουθήσει η εκλογή του νέου επικεφαλής, όπου υποψήφιος εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι και ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα εκλεγούν επίσης τα νέα όργανα του Ποταμιού τα οποία προβλέπονται από το Καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Στήριξη από τον Λυκούδη 

Υπέρ του ανοίγματος στον μεσαίο χώρο και τον διάλογο με την Κεντροαριστερά, τάχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης στην τοποθέτησή του.

«Μόνο ένας τέτοιος φορέας μπορεί να ανοίξει δρόμους. Η σημερινή στασιμότητα μας μπορεί ταχύτατα να μεταβληθεί σε άτακτη υποχώρηση και αμελητέα εκλογική απήχηση εάν επικρατήσουν αντιλήψεις κομματικού πατριωτισμού και δυνάμεις αδράνειας», υποστήριξε ο ίδιος.

Αν αφήσουμε να λειτουργήσουν οι φοβίες μας μπορεί να μετατρέψουν τα σημερινά δημοσκοπικά προβαδίσματα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίστρεπτα ισχυρά ρεύματα. Θα είναι τότε αργά», είπε.

Κριτική με αιχμές από τον Θεοχάρη

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Χάρη Θεοχάρη, καθώς άφησε αιχμές για την οργανωτική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας του Ποταμιού, αποδίδοντας ευθύνες και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Επίσης, θέλησε να απαντήσει σε όσους τον «έχουν ήδη μετακινήσει σε άλλο κόμμα» λέγοντας ότι δεν τον «ενδιαφέρουν οι ρόλοι», ανέφερε και ανέπτυξε «πέντε στόχους για τη χώρα και την επανίδρυση του Ποταμιού».

«Η ιστορία της χώρας δεν είναι η ιστορία των κομμάτων και των προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν ψάχνω την αναπαραγωγή της βουλευτικής μου ιδιότητας, αλλά περιμένω να δω από το συνέδριο αν είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία», ανέφερε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: