28.2.16

Συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Χίτλερ..

Ντόναλντ Τραμπ
«Ρατσιστική» χαρακτηρίζει την πολιτική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ, σύμφωνα με τον...
πρώην πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν.

«Αυτή η λογική της επιδοκιμασίας της ανωτερότητας της λευκής φυλής δεν στρέφεται απλώς εναντίον της μετανάστευσης», δήλωσε χθες ο Καλδερόν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Δρα και μιλάει εναντίον μεταναστών που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος από το δικό του, είναι ειλικρινά ρατσιστικό και προσπαθεί να]εκμεταλλευτεί το συναίσθημα όπως έκανε ο Χίτλερ στην εποχή του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ακροδεξιάς Τραμπ έχει κατηγορήσει το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στην άλλη πλευρά των συνόρων του με τις ΗΠΑ και έχει διαμηνύσει πως θα αναγκάσει την μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για να ανεγερθεί ένας φράκτης στα σύνορα.

Ακόμη ένας πρώην πρόεδρος του Μεξικού, ο Βισέντε Φοξ, προκάτοχος του Καλδερόν, συνέκρινε τον Τραμπ με τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στο CNN. «Μου θυμίζει τον Χίτλερ», είπε. 

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ είναι ο επικρατέστερος διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων,  προκειμένου να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: