4.2.16

Χωρίς πλοία σήμερα και αύριο...

Άγκυρα καραβιού

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών την σήμερα και αύριο (4 και 5 Φεβρουαρίου), μετά την 48ωρη πανελλαδική απεργία που...
εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Την Παρασκευή η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα κλιμακώσει ή όχι τις κινητοποιήσεις της.

Εάν οι ναυτεργάτες αποφασίσουν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολλά, είναι καυτά και αναζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και όχι ευχολόγια καλών προθέσεων. Η διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιούν και δηλώνουν στην κυβέρνηση και στους υπευθύνους: Κάτω τα χέρια από το ΝΑΤ, κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες», αναφέρει η διοίκηση της ΠΝΟ.

Κλειστό θα παραμείνει και το ΝΑΤ την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Υπαλλήλων και Εργαζομένων ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας Ναυτικών θα πραγματοποιήσουν από κοινού συγκέντρωση με τη Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο Μαξίμου, προκειμένου «να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η διάλυση του ΝΑΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: