2.2.16

Χαιρετίζει την απεργία ο ΣΥΡΙΖΑ...


...στηρίζει και την κυβέρνηση...

Χαιρετίζει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα παρεμβαίνουν αγωνιστικά για την...
προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος.
Ξεκαθαρίζει πάντως ότι «στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και τη δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».
Επίσης, την καλεί να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να «αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους».
«Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία (απώλειες 24 δισ. ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δισ. απώλειες από τις περικοπές συντάξεων) ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών», τονίζεται σε σχετική του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της "ελεύθερης αγοράς", αλλά από την στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: