3.2.16

Οι μάχες στο ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνουν ποτέ...

Οι μάχες στο ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνουν ποτέ

Από την ημέρα εκλογής της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προβλέψει πως το κόμμα θα αντιμετωπίσει πολλά...
εσωτερικά προβλήματα.

Οι πρώτοι μήνες προεδρίας της νέας προέδρου κύλησαν ομαλά. Η κυρία Γεννηματά με το άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατάγραψε καλό ποσοστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ενίσχυσε τη θέση της. Η πρώτη αμφισβήτηση ήρθε από το Λεωνίδα Γρηγοράκο, άλλοτε στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η κυρία Γεννηματά τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κάποιοι είχαν προβλέψει πως στο ΠΑΣΟΚ θα έρχονταν θύελλες. Τα δημοσιεύματα περί προσέγγισης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν αρκετά. Αυτές οι πληροφορίες τροφοδότησαν δυσπιστία και καχυποψία στο εσωτερικό του κόμματος.

Μπορεί η κυρία Γεννηματά δημοσίως να ασκεί σκληρή κριτική προς τον κύριο Τσίπρα για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του παράλληλα όμως δήλωσε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τους χωρίζει άβυσσος. Ο κύριος Βενιζέλος είναι απέναντι από αυτούς τους χαρακτηρισμούς ενώ κάποιοι βλέπουν πως στο βάθος ετοιμάζεται προσέγγιση Γεννηματά και Τσίπρα.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απελευθέρωνε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσουν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή να προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν ανοιχτά την κυρία Γεννηματά. Βενιζέλος ,Λοβέρδος επί παραδείγματι δύσκολα θα συνεργάζονταν με τον Τσίπρα και από κοντά και άλλοι στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά ίσως μια τέτοια εξέλιξη ακριβώς θα βόλευε την κυρία Γεννηματά να απαλλαγεί από εκείνους που αμφισβητούν την πολιτική της και να πορευτεί με πρώην συντρόφους της από τον παπανδρεϊκό χώρο αλλά και με ένα κομμάτι από τη ΔΗΜΑΡ. Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ίσως να φέρουν και πολιτικές εξελίξεις στις οποίοι όλοι θέλουν να δηλώσουν «παρών», αλλά η αλήθεια είναι πως στο ΠΑΣΟΚ δεν χωρούν όλοι και ας έχει μικρύνει πολύ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: