28.2.16

Επταήμερο "φωτιά"...


Με περισσότερους από 22 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες -αριθμός που θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα- «εγκλωβισμένους» εντός των συνόρων, 3.000 εκ των οποίων στο...
λιμάνι του Πειραιά και περίπου 6.500 στην Ειδομένη, το προσφυγικό αναδεικνύεται σε νούμερο ένα πρόβλημα - προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Ήδη το Μαξίμου ανεπισήμως έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες ζητώντας χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης και ανθρώπινο δυναμικό, αφού χρόνος να περιμένει έως την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου δεν υπάρχει.
Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega και χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, σημείωσε ότι το εν λόγω σχέδιο «πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό»
Οι υπολογισμοί του Μαξίμου και του αρμόδιου υπουργείου είναι ότι μέσα στον Μάρτιο ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 50 και θα προσεγγίσει τους 70 χιλιάδες ανθρώπους.
Παράλληλα η πληροφόρηση - εκτίμηση του ΥΠΕΞ είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση από «τη Βιέννη και την παρέα των δυτικών Βαλκανίων» και τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά «με ελάχιστα διαλλείματα».
Με την αξιολόγηση από την επόμενη εβδομάδα να μπαίνει στην τελική της ευθεία,την αντιπολίτευση σύσσωμη (στο συνέδριο του Ποταμιού βρέθηκαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και παράγοντες κοντά στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου) να ανεβάζει τους τόνους και την κόντρα Μαξίμου – ΔΟΛ στο απόγειό της, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τηλεοπτική παρουσία του Πρωθυπουργού στο STAR τη Δευτέρα και φυσικά η ομιλία του στη σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ήδη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με σημερινή του συνέντευξη στο «Παρόν» κόβει κάθε συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «ξεχάστε την οικουμενική κυβέρνηση» και δίνοντας μια πρώτη γεύση για το προς τα πού θα κινηθεί ο κ. Τσίπρας στις δύο παρεμβάσεις του την ερχόμενη εβδομάδα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: