3.2.16

Παρασκήνιο για δύο...

Συστηματική προσπάθεια να διαχωρίσει πλήρως την πολιτική φυσιογνωμία της από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και να...
διατηρήσει «ζωντανή» την αντίληψη ότι με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη τη χωρίζει άβυσσος καταβάλλει η Φώφη Γεννηματά, παρ’ ότι στο παρασκήνιο μαίνεται ο «πόλεμος» για την κατεύθυνση του χώρου.

Η Γεννηματά ενεπλάκη σοβαρά και συστηματικά στο ζήτημα των προσφύγων σε δύο κατευθύνσεις: από τη μια για να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση στο πλαίσιο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και από την άλλη για να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων για τη θέση της Ελλάδας απέναντι στο πρόβλημα.

Γι’ αυτό απέστειλε επιστολή στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Σένγκεν, να αποδεχτεί η Ε.Ε. ότι η συμφωνία με την Τουρκία έχει αποτύχει πλήρως και να αποδεχτούν την πρόταση του προγράμματος «Κιβωτός» για την ασφαλή διακίνηση γυναικών και παιδιών από προσφυγικές οικογένειες.

Χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος αποδέχτηκε μάλλον με χαρά την πρότασή της για συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να συμβάλει, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, στην αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος, που τείνει να μεταβληθεί σε εθνικό ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: