28.2.16

Ουδέν παλαιότερον από το εκδοτικό μέτωπο…

Ολομέτωπη σύγκρουση του ΔΟΛ με την κυβέρνηση. Η άσκηση δίωξης σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου εκλαμβάνεται από τον ΔΟΛ ως...
προαναγγελθείσα δίωξη από την κυβέρνηση. Ο εκδότης έδωσε το σάλπισμα για σύγκρουση μέχρι τέλους με την κυβέρνηση Τσίπρα. Η επίθεση αυτή αποτυπώνεται στο σημερινό «Βήμα» που κυκλοφορεί με τη συμμετοχή του συνόλου των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη εναντίον μετόχου του ΔΟΛ, καθώς και στο μακρινό παρελθόν είχε βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για άλλη υπόθεση, ο αποθανών Χρήστος Λαμπράκης. Τώρα όμως, καθώς το γεγονός της δίωξης σε βάρος του Στ. Ψυχάρη συμπίπτει με την επιχείρηση αδειοδότησης, απέναντι από την κυβέρνηση συσπειρώνονται κι άλλες δυνάμεις, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος θεωρεί πως και ο ΣΚΑΪ έχει στοχοποιηθεί. Τον Στ. Ψυχάρη επισκέφθηκε στον ΔΟΛ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον Γ. Αλαφούζο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για προσωπικά δάνεια, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, που φέρεται να έλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Η δίωξη επεκτάθηκε και σε βάρος υπαλλήλων της τράπεζας. Ο Σταύρος Ψυχάρης έσπευσε τις γιορτές των Χριστουγέννων να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στις τράπεζες πριν από την απολογία του στους ανακριτές, που είχε αναβληθεί τρεις φόρες. «Η δίωξη για τα δήθεν ‘‘θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ’’ δεν αφορά όμως τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ ή των θυγατρικών του, σημαντικών σε αριθμό και ακόμη σημαντικότερου ύψους, καθώς κρίθηκε ότι το σύνολο των δανείων αυτών έχουν χορηγηθεί νομίμως, είναι επαρκώς εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά», αναφέρει ο ΔΟΛ. Κατά τη διοίκησή του, «αφορά ουσιαστικώς μία και μόνον ενδιάμεση δανειοδότηση, του μετόχου και όχι της εταιρείας, που τίθεται πλέον υπό αναλυτική δικαστική διερεύνηση». Η χρηματοδότηση αυτή «χρησίμευσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην εξαγορά των μετοχών της μειοψηφίας και στην έξοδο του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο» και «είναι αυτή που επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών», συμπληρώνει.

«Αντιλαμβανόμεθα καλύτερα από όλους τη σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί», προσθέτοντας ότι «ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό».

Ο Οργανισμός παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα καθυστερήσεις στην πληρωμή των εργαζομένων. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται με βάση το χρονοδιάγραμμα να καταβληθεί το 50% της μισθοδοσίας για τον Φεβρουάριο και το υπόλοιπο 50% στις 15 Μαρτίου, ενώ υπάρχουν οι οφειλές των μισθών του Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, οι οποίες θα «εξοφληθούν εντός του επομένου εννιαμήνου και το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2016». Φαίνεται πως βρέθηκαν χρήματα στον ΔΟΛ...

Το κείμενο από τις typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: