5.2.16

Το πρώτο (μετεκλογικό) αίμα...

Το πρώτο μετεκλογικό… αίμα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χύθηκε με αφορμή το προσφυγικό και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως...
καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.

Η έγκυρη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη αναδεικνύει την απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεγαλύτερη σημασία ωστόσο έχουν οι διαρροές από την πλευρά των συνεργατών του ηττημένου στη μάχη της 10ης Ιανουαρίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, από την πλευρά Μεϊμαράκη επισημάνθηκε ότι ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δρομολογηθεί πρώτα η δημιουργία hot spots από την πλευρά της Τουρκίας, και στη συνέχεια να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο η Ελλάδα.

Μια τακτική που εγκαταλείφθηκε, καθώς σήμερα εγκαλείται η Ελλάδα, και με τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία βρίσκεται στο απυρόβλητο, και… επιχορηγείται για να ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις που έπρεπε προ πολλού να έχει υλοποιήσει.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αν η απόσταση που εξαρχής φάνηκε ότι χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα συνεχίσει ως έχει και… διευρυνόμενη, ή θα βρεθούν οι κοινοί τόποι, για να κλείσει το μέτωπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: