28.2.16

Αιματηρή συμπλοκή της Κου Κλουξ Κλαν...

 Από το σημείο
... με διαδηλωτές...
Τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν χθες σε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και αντιδιαδηλωτές κοντά στο...
σημείο όπου επρόκειτο να γίνει συγκέντρωση της ρατσιστικής οργάνωσης.

Ειρηνική αντιδιαδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου τρεις ώρες στο πάρκο, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο βόρεια της Ντίσνεϊλαντ, όταν μέλη της Κλαν έφτασαν στο σημείο με ένα μαύρο SUV, σύμφωνα με μάρτυρες.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και τρεις άνδρες βγήκαν και άρχισαν να ξεφορτώνουν πανό και πλακάτ της οργάνωσης, όταν μια ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον τους, φωνάζοντας και πετώντας τους διάφορα αντικείμενα.

Τουλάχιστον τρεις αντιδιαδηλωτές, πιθανόν κι ένας τέταρτος, υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι στην αναμέτρηση που ακολούθησε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο ένας, που υπέστη πιο σοβαρά τραύματα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, από το οποίο έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ανάμεσά τους ένα μέλος της KKK που κατηγορείται για τις επιθέσεις με μαχαίρι, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας. Τρεις αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι ξυλοκόπησαν ένα πεσμένο μέλος της Κλαν, υποστήριξε ο ίδιος.

Η KKK, η ρατσιστική οργάνωση που είναι γνωστή για τις λευκές ρόμπες και τις αιχμηρές κουκούλες που φορούν συχνά τα μέλη της, είναι μια μακρά ιστορία βίας εναντίον Αφροαμερικανών, Εβραίων και άλλων, σύμφωνα με την οργάνωση Southern Poverty Law Center, η οποία παρακολουθεί συστηματικά τη δράση οργανώσεων φυλετικού και θρησκευτικού μίσους στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: