30.12.21

Τα γερμανικά του Πλεύρη και η ενεργοποίηση του One...


Ρεβεγιόν στα…μουγκά θα κάνουν τελικά όσοι επιλέξουν να βγουν εκτός σπιτιού για την αλλαγή του χρόνου. Και ευτυχώς δεν ευοδώθηκαν ορισμένες σκέψεις για κλείσιμο της εστίασης στις 22:00 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γιατί αυτό... θα σήμαινε εγγυημένα τη μεταφορά όλων των πολιτών σε κλειστά ρεβεγιόν σπιτιών.

Σας το λέω για να το συνηθίσετε, δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στο ημερήσιο δελτίο του ΕΟΔΥ 40.000 κρούσματα. Και λογικό θα είναι με αυτή την ταχύτητα διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον και την εμπειρική παρατήρηση και από άλλες χώρες ότι τείνει να διπλασιάζεται. Με δεδομένο, όμως, ότι κάνει λίγα συμπτώματα και είναι βραχείας διάρκειας, η ελπίδα είναι ότι το κύμα θα κρατήσει 3-4 εβδομάδες και όσο ραγδαία πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα τόσο θα αποκλιμακωθούν κιόλας, χωρίς τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ. Ίδωμεν.

Η Όμικρον σαρώνει τα πλατό

Η βασική ανησυχία όλων τώρα δεν είναι η σοβαρότητα της Όμικρον, αλλά το πλήγμα που θα επιφέρει στην κανονική λειτουργία βασικών δραστηριοτήτων. Έτσι και τα τηλεοπτικά πλατό δεν μένουν ανεπηρέαστα. Ο ΣΚΑΪ βγάζει τους συντάκτες του στο δελτίο από την αίθουσα ειδήσεων και όχι από το πλατό λόγω κρουσμάτων σε τεχνικούς. Στον ΑΝΤ1, τα κρούσματα είναι πολλά, ειδικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Να μην μιλήσω για την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, όπου και στις δύο πρωινές εκπομπές υπάρχουν κρούσματα. Σιγά-σιγά, η κατάσταση πιάνει και το Mega και όλοι είναι με το…rapid ανά χείρας, καθώς κανείς δεν θέλει τηλεοπτικούς πειραματισμούς μεσούσης της σεζόν.

Τα γερμανικά του Πλεύρη

Ότι ο Θάνος Πλεύρης είναι γερμανομαθής το ξέραμε, μιας και ο υπουργός Υγείας έχει κάνει το μεταπτυχιακό του στη Χαϊδελβέργη. Αυτή η γερμανομάθεια, όμως, φαίνεται πως είναι χρήσιμη για την επαφή με τους Γερμανούς. Έτσι, ο υπουργός Υγείας άνοιξε δίαυλο με τον νέο Γερμανό ομόλογό του Καρλ Λάουτερμπαχ των Σοσιαλδημοκρατών και οι Γερμανοί μας έστειλαν τις πρώτες τους παρατηρήσεις για την κλινική συμπεριφορά της μετάλλαξης Όμικρον. Οι Γερμανοί μελέτησαν, λοιπόν 10.439 κρούσματα, εκ των οποίων τα 124 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 4 άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας απεβίωσαν.

Το κλαμπ και το Μαξίμου

Έγραψα χθες για το κλαμπ βόμβα-διασποράς στο Κολωνάκι και, οφείλω να ομολογήσω ότι πολλοί άρχισαν να ψάχνονται και να ρωτούν. Εγώ να σας πω, πάντως, ότι σχεδόν όποιος πάτησε το πόδι του πριν τα Χριστούγεννα, βγήκε θετικός μετά. Μαθαίνω, δε, ότι τα κρούσματα έφτασαν μέχρι και την…πόρτα του Μαξίμου (δεν την πέρασαν), καθώς και άνθρωποι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ήπιαν ένα ποτό εκεί τις προηγούμενες μέρες. Ευτυχώς, νοσούν με πολύ ήπια συμπτώματα και εύχομαι από καρδιάς περαστικά.

Ο Μαρινάκης ενεργοποιεί το One

Με τη νέα χρονιά, ο όμιλος Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη θα έχει δύο κανάλια με σχεδόν πλήρη διάταξη. Το One που εκπέμπει από την πλατφόρμα του Mega, αλλά και από την Cosmote και τη Nova, ενισχύεται με τη Μάιρα Μπάρμπα που θα κάνει από το 2022 μια πρωινή δίωρη εκπομπή. Ενημερωτικής φύσεως. Τρία θα είναι τα δελτία: ένα μεσημβρινό με τη Στέλλα Στυλιανού που το καλοκαίρι δοκιμάστηκε στο Mega, ένα απογευματινό με τον Νικήτα Κορωνάκη και μάλλον ένα κεντρικό με τον Γιάννη Μούτσο, ο οποίος εσχάτως αποχώρησε από την ομάδα της Ελένης Μενεγάκη. Και ενδιάμεσα θα παίζουν ρεπορτάζ με video και εκπομπές από το αρχείο του Mega, κατά τα πρότυπα του Euronews...

Μαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: