29.12.21

Ο θυμός του Τσιόδρα και το κλαμπ - βόμβα στο Κολωνάκι...


Μέρες Πρωτοχρονιάς έρχονται και ακούω μονίμως προσκλήσεις, σουαρέ και πάρτι να ακυρώνονται, με δεδομένο ότι οι οικοδεσπότες είτε φοβούνται τη μετάλλαξη Όμικρον είτε τα κρούσματα κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους...

«Άμα έφτασε και ο Τσιόδρας να εκνευρίζεται, καταλαβαίνεις πώς πάνε τα πράγματα». Έτσι μου είπε πηγή μου από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για ένα σκηνικό που διημείφθη στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, τις μέρες των Χριστουγέννων πήγε στο νοσοκομείο του, το Αττικόν, προκειμένου να ευχηθεί σε γιατρούς και ασθενείς. Τι είδε; Ότι στη μονάδα Covid που επισκέφθηκε, από τους 80 νοσηλευόμενους, ο ένας, άντε οι δύο να ήταν εμβολιασμένοι. «Αν είχατε εμβολιαστεί, θα κάνατε Χριστούγεννα στο σπίτι σας», φέρεται να είπε πάντα πράος ο κ. Τσιόδρας. Και αν ο κ. Τσιόδρας εκνευρίζεται, μάλλον δεν πάμε πολύ καλά.

Η πρεμιέρα της Αγαπηδάκη

Στο νέο γραφείο της στην οδό Αριστοτέλους βρίσκεται η νέα γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που πήρε τη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου, ο οποίος ήταν εδώ και καιρό για να φύγει. Ο κ. Πρεζεράκος, όμως, τυπικά και μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ ακόμα δεν έχει φύγει, συνεπώς συνεχίζει να… πατάει το κουμπί για τις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων. Μαθαίνω, όμως, ότι σιγά σιγά και αυτή μπαίνει στις συνεδριάσεις. Θα καταλάβει τι της ήρθε σιγά-σιγά…

Ο Άγιος Βασίλης στο Αρκαλοχώρι

Μέρες που είναι, να πω και μια καλή είδηση. Όλοι είδαμε και όλοι διαβάσαμε το συγκινητικό γράμμα του μικρού Χρήστου από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, ο οποίος ζήτησε μια επαγγελματική λύρα για να παίζει, μιας και αυτή που είχε, καταπλακώθηκε από τα ντουβάρια στο σπίτι της οικογένειάς του μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου.

Ήδη, μαθαίνω, ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη για τον μικρό Χρήστο και έχουν αποκτηθεί δύο λύρες, μιας και το θέμα του έφτασε ως και την άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκίνησε την ομογένεια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι ο Χρήστος αυτή την Πρωτοχρονιά δεν θα πάρει μόνο τη λύρα που ζήτησε. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι το… πρωθυπουργικό γραφείο, δια του γενικού γραμματέα, Γρηγόρη Δημητριάδη, μεσολάβησε στον… Άγιο και το δώρο που θα φτάσει τις επόμενες μέρες στον μικρό θα είναι πέρα από τη φαντασία του. Θα πρόκειται για μια μεγάλη έκπληξη για τον Χρήστο, ο οποίος έχει περισσότερο από πολλούς εξ ημών την ανάγκη για ένα μεγάλο χαμόγελο αυτές τις μέρες.

Γυρίζει από την Αρίστη

Η μετάλλαξη Όμικρον και η χροιά επιτάχυνσης της λήψης μέτρων φέρνει και τον πρωθυπουργό πίσω στην Αθήνα. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης που έφυγε τη Δευτέρα για την Αρίστη Ιωαννίνων, στα Ζαγοροχώρια, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά, θα επιστρέψει σήμερα και όχι απλώς για να πάει στην εξόδιο ακολουθία για τον Κάρολο Παπούλια, αλλά για να μείνει εντός των τειχών. Νομίζω, δε, ότι και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σκόπευε να φύγει μετά την Πρωτοχρονιά με κατεύθυνση και αυτός τα ορεινά της Ηπείρου θα το ξανασκεφτεί, έστω και αν απογοητεύσει τους δυο γιους του.

Το εμβόλιο του Ανδρουλάκη

Την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος αναγκάστηκε και πήγε στις Βρυξέλλες για να το κάνει, μιας κι εκεί είχε κάνει τις δύο πρώτες δόσεις και είναι ολόκληρη ταλαιπωρία για κάποιον που έχει κάνει δύο δόσεις εκτός Ελλάδος να κάνει την αναμνηστική εδώ. Είναι μια από τις ελάχιστες εκκρεμότητες που δεν έχει διεκπεραιώσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το κλαμπ-βόμβα διασποράς

Ακούσατε τις προηγούμενες μέρες για τα δύο club της Ιεράς Οδού, το Lohan και το Tokyo, που έφαγαν γερές «καμπάνες» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη μη τήρηση των μέτρων, για την απουσία ελέγχων πιστοποιητικών, ακόμα και για την επαναλειτουργία μετά την ποινή του κλεισίματος.

Εσχάτως, όμως, στα βόρεια προάστια και στο Κολωνάκι γίνεται λόγος για ένα ακόμα κλαμπ-βόμβα διασποράς, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Χαμηλά… για να καταλαβαινόμαστε. Εκεί, όπου η πόρτα είναι χαλαρή με τους γνωστούς και ψιθυρίζεται ότι μπαίνουν διάφοροι, χωρίς κανέναν ουσιώδη έλεγχο των πιστοποιητικών. Γιατί είναι αυτό πρόβλημα; Γιατί διάφοροι πιτσιρικάδες κόλλησαν τις μέρες των γιορτών και ανατρέχοντας στις επαφές τους καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή: Το κλαμπ στο Κολωνάκι, το οποίο, ούτως ή άλλως, είναι πατείς με πατώ σε...

O Mαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: