29.12.21

Μίλια αντί για χιλιόμετρα...


Η αλήθεια είναι ότι μια απορία την είχα με εκείνο το τελευταίο μίλι του πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για μίλια σε μια χώρα που μετρά τις αποστάσεις με χιλιόμετρα. Και τελικά... χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος, να περάσουν δύο κύματα πανδημίας, δύο μεταλλάξεις του ιού, χρειάστηκε να προστεθούν και αρκετές χιλιάδες νεκροί για να μου λυθεί αυτή η απορία.

Και την απορία ήρθε και μου την έλυσε ο υπουργός της Ανάπτυξης, που από τηλεοράσεως μου έδωσε να καταλάβω ότι όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για το τελευταίο μίλι πριν την υγειονομική ελευθερία, δεν απευθυνόταν στους ιθαγενείς που κυβερνά, αλλά σε κάτι κουτόφραγκους, τους οποίους ήθελε να πείσει να έρθουν στην ασφαλή Ελλάδα για διακοπές. Και μας διαβεβαίωσε ο υπουργός της Ανάπτυξης ότι, αν χρειαστεί, και τούτη την άνοιξη πάλι σε ίντσες, σε γιάρδες και σε πόδια θα μετρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόσταση που χωρίζουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη από το τέλος της πανδημίας, μπας και πειστούν τα κορόιδα οι τουρίστες και μας ξανάρθουν.

Τουλάχιστον, όταν έχεις να κάνεις με τον υπουργό της Ανάπτυξης, δεν υπάρχει χώρος για παρερμηνείες. Ο άνθρωπος είναι τόσο ξεκάθαρος και κυνικός, που δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις λάθος.  Όπως λάθος τα καταλαβαίνουμε όταν μας τα λέει ο πρωθυπουργός, μια και δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιους απευθύνεται. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πιστώσουμε στον υπουργό της Ανάπτυξης αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους κυβερνώντες. Γιατί μπορεί να μην μας αρέσει η αλήθεια για έναν πρωθυπουργό που πουλάει ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, αλλά τουλάχιστον έχουμε έναν υπουργό που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα κι όταν λέει ότι καλύτερα να πεθάνουν κάποιοι από τον ιό από το να πεθάνουν κάποιοι άλλοι από την πείνα...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: