30.12.21

Παυλάκης: Θα είχαμε αποφύγει το «τσουνάμι»...


...αν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο...

Στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους στάθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους.

"Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να... δούμε την πραγματικότητα κατάματα", τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να κολλήσουν ξανά.

Όσο για το το τι πρέπει να κάνουμε, ο είπε ότι χρειάζεται μαζικός και ολοένα υποχρεωτικός εμβολιασμός για να σταματήσει η πανδημία: "Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά", σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, ξεκαθαρίζοντας πως η "Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματούν παρά μόνο με τον περιορισμό των ανθρώπινων επαφών".

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στα πάρτι λόγω των εορτών, σχολιάζοντας πως όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα και πως "όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές".

Ωστόσο, υποστήριξε πως η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο: "Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής".

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα σχολεία, λέγοντας ότι "αν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν"...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: