30.12.21

Έχουμε νικήτρια...


Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά της εφημερίδας για την απόσταση που χωρίζει τους υπουργούς της κυβέρνησης από την επικίνδυνη για τους πολίτες πραγματικότητα και για τον μεταξύ τους άτυπο διαγωνισμό για το ποιος ή ποια βρίσκεται τελικά πιο μακριά από τα... προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Και τελικά έχουμε νικητή ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, έχουμε νικήτρια. Την υπουργό Παιδείας. Τη Νίκη Κεραμέως, που με διαρροή του υπουργείου της προς τον Τύπο πανηγυρίζει για το 0,2% των σχολικών τμημάτων που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων από τον Σεπτέμβριο, οπότε άνοιξαν τα σχολεία, μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πανηγυρικά λοιπόν νικήτρια η υπουργός Παιδείας στον διαγωνισμό του ποιο υπουργείο θα βρεθεί πιο μακριά από την πραγματικότητα, καθώς η Νίκη Κεραμέως επιμένει σε μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, που στήθηκε πάνω στον αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα του να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μόνο όταν νοσεί το 50%+1 των μαθητών.  Ένας κανόνας που έκλεινε καθημερινά τα μάτια μπροστά στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, που έδειχναν ότι μονίμως όλο αυτό το διάστημα το 1 στα 3 ή το 1 στα 4 κρούσματα που καταγράφονταν ήταν μαθητής και τα σχολεία εμφανίζονταν ως τα βασικά επωαστήρια του ιού.

Ακόμη πιο τρομακτική όμως είναι η επιλογή της υπουργού Παιδείας να επαναλάβει τους πανηγυρισμούς της στη σημερινή συγκυρία, όπου η πανδημία σαρώνει τη χώρα και η επιστημονική κοινότητα ζητά την παράταση των σχολικών διακοπών, την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την αραίωση των μαθητών στις τάξεις και στα τμήματα.

Η κυβέρνηση των “εμείς ακούμε την επιστήμη” δείχνει για ακόμη μια φορά τις αντιεπιστημονικές της εμμονές, την απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα και την εγκληματική της αδιαφορία και επιβεβαιώνει τις ευθύνες της για όσα βιώνουμε σήμερα και όσα μας περιμένουν αύριο...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: