30.12.21

«Ατομική ευθύνη»… για τους άλλους...


Ο Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή με κρούσμα και μετά αγκάλιαζε παιδιά...

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κυβερνητική ανεμελιά, με… τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει δείξει πολλάκις πως οι περιορισμοί που επιβάλλονται είναι για όλους τους υπόλοιπους... πλην του ίδιου. Μετά τις βόλτες στην Πάρνηθα, τα «γλέντια 15 λεπτών» στην Ικαρία, το περιβόητο «τουρ» στην Ήπειρο τη στιγμή που η χώρα «βράζει» από κορονοϊό και οι πολίτες «βράζουν» από αγανάκτηση για τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της κυβέρνησης της «αριστείας».

Το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την περιπέτεια της υγείας του υιού του πρωθυπουργού, του νεαρού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό, και επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα στις 21 Δεκεμβρίου. Κάτι που συμβαίνει με χιλιάδες συμπολίτες μας εκεί έξω, αυτές τις ημέρες, ελλείψει προληπτικών μέτρων το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, το μεμπτό, κατακριτέο και επικίνδυνο της υπόθεσης είναι πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος κάνει συχνά – πυκνά εκκλήσεις στον κόσμο με την προσφώνηση «συμπολίτες μου», για να υπογραμμίσει το αίσθημα ατομικής ευθύνης που πρέπει να επιδείξουν την περίοδο της πανδημίας, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, δε δίστασε να επισκεφθεί μία δομή φιλοξενίας μικρών παιδιών ενώ γνώριζε πως είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Μπορεί εσχάτως να επικαλείται πως… δε γνώριζε, όπως διατεινόταν και με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά όπως φαίνεται η… τακτική της ανεμελιάς ξεφεύγει. Στις 21 Δεκεμβρίου λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid19, όπως αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή και προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΝΔ που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, αλλά εν συνεχεία, 3 μέρες μετά, στις 24 Δεκεμβρίου επισκέπτεται την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο, για να ακούσει τα κάλαντα.

Χαμογελώντας πίσω από τη μάσκα του, ο πρωθυπουργός χαιρετά το προσωπικό και τα παιδιά ενώ δε διστάζει να… αγκαλιάσει κάποια από αυτά.

Μάλλον η έννοια «ατομική ευθύνη» είναι άγνωστη στον πρωθυπουργό όσο και αν διατείνονται τα κυβερνητικά χείλη περί του αντιθέτου…

Ξέρουμε, οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες. Για όλους τους υπόλοιπους...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: