30.12.21

Επικίνδυνοι για την κοινωνία...


Εχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τότε που η κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε με την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα και γελοιοποιείται ξανά με την εξέλιξη της πανδημίας. 

Η έκρηξη των κρουσμάτων, για την οποία όλοι οι ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, βρήκε τον Πλεύρη να έχει μόλις ανακοινώσει μέτρα για τις... 3 Ιανουαρίου και τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει διακοπές στα Ζαγοροχώρια.

Οι εκ των υστέρων προσπάθειες να σταλεί μήνυμα ότι υπάρχει έλεγχος, εποπτεία και διαχείριση της κατάστασης μόνο θυμηδία προκαλούν, όσο κι αν η δημόσια εικόνα αυτής της κυβέρνησης προστατεύεται από τη λίστα Πέτσα.

Η κυβερνητική φθορά που ξεκίνησε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι πλέον ραγδαία και μη αναστρέψιμη. Αλλά δεν πρόκειται για αστείο. Με αυτά τα μασκαραλίκια ο κόσμος ξεχνά ότι το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο, με εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

 Ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να λειτουργούν υπό συνθήκες συνωστισμού γιατί κανείς δεν θέλησε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Και ότι η Κεραμέως κρατάει ανοιχτά τα σχολεία με ένα απίθανο μέτρο διοικητικού χαρακτήρα, που ορίζει ότι για να κλείσει μια τάξη, πρέπει να αρρωστήσει το 50%+1 των παιδιών.

Το ότι το επιτελικό κράτος γελοιοποιείται δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν είναι σοβαρή.  

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με μέτρα μηδενικού κόστους τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται για την κοινωνία. Και σ’ αυτό η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: