31.12.21

"Έπεσαν" στο ένα εκατ. ευρώ για τα λύτρα...


Τουλάχιστον 5 επαφές τις πρώτες 30 ώρες της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία, έχουν κάνει οι απαγωγείς προς τον αδερφό του, και από τότε τηρούν σιγή ιχθύος. Την πρώτη φορά είχαν εκφράσει τις οικονομικές απαιτήσεις τους που... ανέρχονταν κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μιλούν χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω VIBER, κάτι που έκαναν και στην αποστολή της φωτογραφίας του δεμένου χειροπόδαρα επιχειρηματία, ως πειστήριο ότι είναι ζωντανός.

Η φωτογραφία διαγράφηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να μην περιέλθει στην κατοχή των αστυνομικών, από την οποία θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία για τον χώρο και πιθανές κινήσεις των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες σε αυτές τις επαφές τους, και σε διαπραγμάτευση με τον αδερφό του ομήρου, φέρεται να έχουν ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις τους κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή η ευκολία με την οποίια κατέβασαν το ύψος των λύτρων, δημιουργεί προβληματισμό στους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, οι οποίοι δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά αν πρόκειται για λύτρα ή πιθανές "οφειλές" του επιχειρηματία.

Κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών ήταν και η κατάθεση της γυναίκας με την οποία μιλούσε ο επιχειρηματίας όταν δέχθηκε την επίθεση των δραστών. Άκουσε την οχλαγωγία και τις συνομιλίες του φίλου της με τους δράστες. Μάλιστα φαίνεται να μιλούσαν με βιντεοκλήση και όταν οι δράστες κινήθηκαν εναντίον του, εκείνος άφησε ανοικτό το τηλέφωνο δίπλα του, και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, συνομιλώντας αρκετή ώρα μαζί τους, έως ότου κάποιος από αυτούς να το καταλάβει και να κλείσει το τηλέφωνο. Φέρεται να μιλούν καλά ελληνικά, ενώ φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπό τους.

Στο μεταξύ τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα στην περιοχή Φοίνικας των Σπάτων φέρεται να είναι εκείνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το ένα από αυτά είχε κλαπεί το 2020 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι δράστες φαίνεται να έφυγαν με το όχημα του ομήρου και ένα ακόμη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στον επαγγελματικό και φιλικό κύκλος του ομήρου, καθώς από εκεί εκτιμούν πως προέρχονται οι ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής του. Συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, αν και πρώτιστο είναι η απελευθέρωσή του.

Πέρα από την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από τις πιθανές διαδρομές του 40χρονου επιχειρηματία, οι αστυνομικοί θα προβούν και σε ένα "σάρωμα" των επικοινωνιών αναζητώντας και από εκεί ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις που εξέπεμπαν κρίσιμα χρονικά διαστήματα...

thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: