30.12.21

Ενδοκυβερνητικές γκρίνιες για τα νέα μέτρα...


Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα, έφεραν και διαφωνίες καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βγήκε δημόσια και εξέφρασε με ηχηρό τρόπο τη διαφωνία του... «Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» σημείωσε αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό στην πληρότητα των γηπέδων στο 10% με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη (σ.σ. απόφαση). Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άφησε αιχμές και για την γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας λέγοντας ότι «στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού. Δεν ήταν λίγες φορές που είχαμε συγκρουστεί». Ωστόσο, αναφερόμενος στους «ειδικούς», σημείωσε ότι «δεν τους κακίζω γιατί βλέπω τι τραβούν».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι «μπορούμε να διαφωνούμε με ένα μέτρο ή μία πρωτοβουλία τους αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαφωνήσουμε στις αποφάσεις τους. Είμαστε μία ομάδα, ο καθένας κοιτάζει να βοηθήσει, να ενισχύσει την προσπάθεια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των ειδικών».

Ωστόσο το μήνυμα δυσφορίας που έστειλε στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, ήταν ξεκάθαρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης αισθάνεται ιδιαίτερα πιεσμένος τις τελευταίες ημέρες καθώς οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων έχουν βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: