31.12.21

Παγώνη: Τα κανονικά κρούσματα είναι πάνω από 130.000...


Τετραπλάσια από τους ήδη τεράστιους αριθμούς που ανακοινώνονται είναι τα κρούσματα και τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από το προηγούμενο κύμα, προειδοποίησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η πρόεδρος των... νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Το να αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα «είναι αναμενόμενο, το ξέραμε, είναι πολύ μεταδοτική η Όμικρον», είπε η κα Παγώνη, «να είναι γεροί οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, γιατί με τα τόσα πολλά κρούσματα, σε τόσο ψηλό ιικό φορτίο που είμαστε, φανταστείτε πόσο εύκολα μπορούμε να νοσήσουμε, μέσα σε ένα νοσοκομείο όπου πηγαινοέρχεται τόσο πολύς κόσμος».

«Αυτό που λέμε αυτές τις ημέρες είναι "να κρατήσουμε γερά" για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρούσματα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 100.000».

Όπως εξήγησε, «τα κανονικά κρούσματα δεν είναι 35.000, είναι πάνω από 100.000, να λέμε αλήθειες, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Το πιο σίγουρο είναι πάνω από 130.000. Είναι σίγουρο αυτό, τα κανονικά κρούσματα», όπως ξεκαθάρισε.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τη Δέλτα ακόμα, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με Δέλτα, οι ΜΕΘ είναι με Δέλτα. Τώρα ξεκινάμε την Όμικρον ... αν χρειαστούμε από τα κρούσματα αυτά να βάλουμε ένα μικρό ποσοστό έστω στα νοσοκομεία, θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας. Οι ασθενείς με Δέλτα δεν θα φύγουν αμέσως, δεν θα πάρουν εξιτήρια, δεν θα ανοίξουν οι ΜΕΘ»...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: