30.12.21

Κοινωνία του θεάματος...


Αντιδράσεις για το θεαθήναι. Σκίτσο: Η Παναγία μασκοφορούσα καβάλα στον γάιδαρο που τον οδηγεί πεζός ο Ιωσήφ, χωρίς μάσκα. «Γιατί δεν φοράς μάσκα;» τον ρωτά. «Γιατί δεν πιστεύω στον κορονοϊό», της απαντά. «Οτι έμεινα έγκυος από τον κρίνο όμως ε; Αμάσητο το κατάπιες», του αποκρίνεται.

Ανέκδοτο του... πρόσφατα εκλιπόντος κληρικού Ντέσμοντ Τούτου: «Ο Ιωσήφ εκλιπαρεί τον ξενοδόχο: “Σας παρακαλώ βοηθήστε με, βοηθήστε με, η γυναίκα μου πρόκειται να γεννήσει”. Ο πανδοχέας λέει: “Λυπάμαι, δεν είναι δικό μου σφάλμα αυτό”. “Ούτε δικό μου...” λέει ο Ιωσήφ».

Ιδέα για σκίτσο. Ενας άνθρωπος κρατά μια εφημερίδα που γράφει στο πρωτοσέλιδο: «Ο Πάπας Φραγκίσκος στη φυλακή». «Επίσκεψη;» ρωτά ο διπλανός του. «Οχι, σύλληψη για αντικυβερνητική προπαγάνδα. Διακήρυξε “όλοι αδέλφια”, μιλά υπέρ προσφύγων και κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιτίθεται σε λαϊκισμό και νεοφιλελευθερισμό», του απαντά.

Εκατομμύρια φωτεινά λαμπάκια, χιλιόμετρα καλωδίων και 215.000 ευρώ σε φιέστα χωρίς κοινό ρίχνει στη μάχη για την καταπολέμηση της μιζέριας ο δήμαρχος Αθηναίων. Κοινωνία του θεάματος. Χωρίς άρτο...

Ιωάννα Σωτήρχου

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: