31.12.21

Τράπεζα έκανε λάθος...


...και μοίρασε 155 εκατομμύρια ευρώ τα Χριστούγεννα!...

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η τράπεζα Santander προσπαθεί να πάρει πίσω τα 155 εκατομμύρια ευρώ που μοίρασε κατά λάθος σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και επιχειρήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times».

Περίπου 75.000 άνθρωποι και... εταιρίες που έπρεπε να λάβουν μια κατάθεση χρημάτων από 2.000 εταιρικούς λογαριασμούς της τράπεζας, είδαν να τους καταβάλλεται το ποσό δύο φορές.

Μεταξύ όσων βρήκαν το αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο μπόνους στους λογαριασμούς τους, ήταν εργαζόμενοι στις 2.000 εταιρίες καθώς και προμηθευτές τους. Το λάθος ήταν στον προγραμματισμό, ανέφερε η τράπεζα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η δεύτερη πληρωμή προήλθε από το αποθεματικό της τράπεζας, με τους πελάτες της να μην επηρεάζονται από το λάθος που συνέβη. Έτσι, η τράπεζα τώρα βρίσκεται στη διαδικασία ανάκτησης του ποσού.

Βέβαια, η αποστολή δεν θα είναι εύκολη. Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε στους λογαριασμούς άλλων τουλάχιστον πέντε τραπεζών που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα, η Santander τους ζητάει να τα πάρουν πίσω εκ μέρους της.

Σύμφωνα με τους «Times», οι αντίπαλες τράπεζες παρόλο που έχουν την ικανότητα να ανακτήσουν τα ποσά που καταβλήθηκαν έπειτα από λάθος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πώς θα ζητήσουν τα χρήματα από λογαριασμούς που τα έχουν ξοδέψει ήδη.

Μάλιστα, το δημοσίευμα παρουσιάζει πως μια τράπεζα είναι διστακτική να πάρει τα χρήματα πίσω καθώς θα μπορούσε να βάλει ορισμένους λογαριασμούς σε καθεστώς υπερανάληψης.

Ένα ποσό φέρεται να έχει επιστραφεί, πάντως, ενώ η τράπεζα συνεχίζει τις επαφές της με τους ανταγωνιστές της και τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη φόρμουλα για να ανακτηθεί ολόκληρο το ποσό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις κιόλας απευθύνεται άμεσα προς τους κατόχους των λογαριασμών που… φούσκωσαν ξαφνικά ζητώντας να επιστραφούν τα έξτρα χρήματα...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: