31.12.21

Ο Μπουρλά για την Ομικρον, το φρένο Σταϊκούρα και το ρεβεγιόν στο Ντουμπάι...


Άνθρωπος με…διεθνείς διασυνδέσεις μου μετέφερε, συνεπώς, μια εκτίμηση του CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για τη νέα μετάλλαξη που δεν ήταν πολύ ευοίωνη. Φέρεται, λοιπόν, ο Ελληνοαμερικανός manager να εκτιμά ότι τα... σταγονίδια της νέας μετάλλαξης μένουν στον κλειστό χώρο από 1 ως 2 ώρες. Συνεπώς, όποιος βγάλει τη μάσκα, έχει πολύ σημαντικό κίνδυνο να την πατήσει. Γι' αυτό και οι εσωτερικοί χώροι εστίασης παραμένουν κίνδυνος και όλο και περισσότεροι παίρνουν…αγκαλιά τις θερμάστρες στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων.

Το «φρένο» Σταϊκούρα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα μέτρα στήριξης για τους καλλιτέχνες και όσους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο αυτές τις εβδομάδες από τον χώρο της διασκέδασης. Έπαιξε, όμως, και ένα σενάριο για μεγαλύτερη παράταση στις επιστρεπτέες προκαταβολές για τους επιχειρηματίες του χώρου, προκειμένου να ρεφάρουν τα σπασμένα. Απευθύνθηκα, λοιπόν, κι εγώ σε σοβαρή πηγή μου στην οδό Νίκης και μου είπε ορθά-κοφτά ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας βάζει φρένο σε τέτοιες σκέψεις, με δεδομένο ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις είχαν καλούς τζίρους όλους τους προηγούμενους μήνες και ότι θα έχουν, επίσης, όταν περάσει η κορύφωση της Όμικρον. Κάπως έτσι, δεν βλέπω φως στο τούνελ με τις επιστρεπτέες.

Ρεβεγιόν στο Ντουμπάι

Με πολλή χαρά ενημερώθηκα ότι αρκετοί επώνυμοι (κατά βάση ανεπάγγελτοι και γλάστρες) θα πάνε προς το Ντουμπάι για Πρωτοχρονιά, προκειμένου να μπορέσουν να παρτάρουν με άνεση και να μην περιοριστούν στα καθ’ ημάς. Μαθαίνω ότι το αγαπημένο Nammos έχει πρόγραμμα με τον αγαπημένο των Αράβων -και των Μυκονιατών- Amr Diab την Παραμονή και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Οι τιμές ενδιαφέρουσες, από 2.500 ως και 5.000 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση στα πρώτα τραπέζια και λίγο λιγότερο (τετραψήφιο πάντως) στα πιο πίσω. Μην έχετε, πάντως, ψευδαισθήσεις ότι όποιος πάει πρώτο τραπέζι στο Nammos, θα δώσει μόνο 5 χιλιαρικάκια. Άντε, καλώς να πάνε οι άνθρωποι, θα τους περιμένουν οι κάμερες στο Ελευθέριος Βενιζέλος από βδομάδα...

Μαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: