31.12.21

Ο καιρός σήμερα...


Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις... Σποράδες και την Εύβοια. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό έως 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Ο καιρός γρήγορα στη Θεσσαλία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: