3.12.21

«Τυφλός στην αλήθεια, κουφός στο δράμα και βουβός στο διάλογο»...


Με τους εκπαιδευτικούς συναντάται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με κοινωνικούς φορείς για τα θέματα της πανδημίας, προτού ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Κατά τις επαφές αυτές με τους... εκπροσώπους της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιδιώξει ακούγοντάς τους να υπάρξει μία συμφωνία σ’ ένα πακέτο προτάσεων που η υιοθέτησή του θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο της διασποράς στα σχολεία. 

Χθες το βράδυ άλλωστε μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πως θα πρέπει να υπάρξει αραίωση των τμημάτων, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις που προωθεί η κυρία Κεραμέως και να αποσυρθεί η πρόβλεψη πως μια τάξη μπορεί να κλείνει μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε μάλιστα ότι η πρόταση του κόμματός του είναι όταν καταγράφεται ένα κρούσμα σε μία τάξη να κλείνει το τμήμα για τρεις ημέρες και τα παιδιά να επανέρχονται στα σχολεία την τέταρτη έχοντας αρνητικό μοριακό τεστ.

Αιχμή η πανδημία

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε για μία ακόμη φορά τους τόνους της αντιπολίτευσης με αιχμή την υγειονομική πανδημία αλλά και την πανδημία της ακρίβειας. Είπε πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το αποφασιστικό μήνυμα είναι πως “δεν πάει άλλο” και ανέφερε πως η πραγματική δημοσκόπηση γίνεται στα πεζοδρόμια στην επαφή με τους πολίτες. 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης με βάση την αναφορά του στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ διατρέχουν μεγαλύτερους κινδύνους για την εξέλιξη της υγείας τους από τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, ενώ νωρίτερα στις επαφές του με εκπροσώπους της πόλης είχε χαρακτηρίσει τον κ . Μητσοτάκη αρνητή της αναγκαιότητας ύπαρξης των ΜΕΘ.

Σκληρή κριτική τού άσκησε και για το γεγονός πως στην παρέμβασή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός έριξε την ευθύνη στους λοιμωξιολόγους για τις δικές του αστοχίες στις προβλέψεις του για το τέλος της πανδημίας και σχολίασε καυστικά: “Δεν είναι Μωυσής είναι ο Ποντίφικας, έχει το αλάθητο”.

Για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν καθαρές από τον covid και συγχρόνως να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Σχολιάζοντας την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως είναι τυφλός στην αλήθεια, κουφός στο δράμα και βουβός στο διάλογο καθώς στερείται αξιοπιστίας. “Κάτι που φαίνεται και στην αδυναμία του να κάνει την απογραφή αφού υπάρχει μείζον ζήτημα κρίσης εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες στην πορεία προς το συνέδριο “να σηκώσουμε το κεφάλι” για μία Ελλάδα σύγχρονη και δημοκρατική τονίζοντας πως εφόσον χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί και πάλι με τα μεγάλα συμφέροντα και θα πάει κόντρα στο ρεύμα...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: