3.12.21

Ο Μητσοτάκης ως ευκαιρία...


Θανάσης Καρτερός

Τον απολαύσαμε ως δεύτερο Μωυσή και αυτή ήταν η μόνη δεύτερη θέση που κατέλαβε στην Ιστορία. Από κει και πέρα δοξάστηκε ως πρώτος μεταρρυθμιστής, πρώτος παιδαγωγός, πρώτος πυροσβέστης στην Εύβοια, πρώτος αστυνόμος, πρώτος αρχαιολόγος στην Εγνατία, πρώτος... οικογενειάρχης, πρώτος πατέρας, πρώτος σύζυγος. Πρώτος γενικώς. Αν λογαριάσουμε ότι είχε προηγηθεί ως πρώτος αντιστασιακός, πρώτος εξωγήινος και πρώτος απόφοιτος του Κολούμπια, δεν μένει καμιά αμφιβολία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε για πρώτος, γαλουχήθηκε για πρώτος, υπάρχει ως πρώτος. Όλοι εμείς οι άλλοι, και κυρίως ο Πολάκης, οφείλουμε να δεχτούμε, δυστυχώς, ότι η πρώτη θέση είναι πιασμένη.

Προχτές ζήσαμε άλλη μια απόδειξη του πρωτεύοντος με το όνομα Μητσοτάκης. Εμφανίστηκε, χειροκροτούμενος μανιωδώς από διάφορους δευτερότριτους της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής, και ως πρώτος γιατρός. Γιατρός, μάλιστα. Με γνώσεις που τον καθιστούν ικανό να ζητάει τον λογαριασμό από τους άλλους γιατρούς, να εξηγεί πού οι λοιμωξιολόγοι έχουν κάνει λάθος και να απαιτεί στοιχεία για το τι γίνεται σε όσους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, πόσοι ζουν αν ζουν, πόσοι πεθαίνουν αν πεθαίνουν, γιατί στην ιατρική του Μητσοτάκη οι αριθμοί παίζουν μεγάλο ρόλο. Μόνο η λευκή ποδιά τού έλειπε όταν κατηγορούσε τον Τσίπρα με ιατρικούς όρους για την απερίσκεπτη στάση του απέναντι στους ανεμβολίαστους.

Τούτων δοθέντων, ο άνθρωπος αυτός αποτελεί ιατρική ευκαιρία. Αφού θεράπευσε το ΕΣΥ, όπως είπε. Αφού πέτυχε με τρόπο εντελώς αλάνθαστο να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή πανδημία, παραμερίζοντας επιτροπές και ειδικούς. Αφού ανέδειξε έναν ακροδεξιό δικηγόρο και υιό σε αποτελεσματικό πολέμιου του ιού. Αφού πέτυχε την ίαση από τον κρατισμό, τους συριζαίους, τις Πρέσπες, τον Γεραπετρίτη και τον Σκέρτσο ταυτόχρονα. Αφού άσκησε με επιτυχία τον πρωτεύοντα ρόλο του. Θα ήταν συμφέρον μας, αντί να τον αφήνουμε να σπαταλά τις δεξιότητές του στη Βουλή, να ασχολείται με την ακρίβεια και τον Ρουσσώ, να του ζητήσουμε να προσφέρει μια ανεκτίμητη υπηρεσία στην εγχώρια και διεθνή ιατρική.

Ποια; Να προσφερθεί εθελοντικά στους ειδικούς για εξετάσεις ψυχομετρικού χαρακτήρα. Για να διαπιστωθεί από ποιες έλικες και ποια κατηγορία κυττάρων του εγκεφάλου του παράγεται η βεβαιότητα της πρωτιάς. Να καταλάβουμε κι εμείς, βρε αδελφέ, οι υπήκοοι του μεγαλείου του, τι συμβαίνει εκεί μέσα...

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: