9.9.21

Τσίπρας: Προετοιμασίες για ΔΕΘ με την ακρίβεια στο επίκεντρο...


Στη Θεσσαλονίκη απευθείας από την Κρήτη όπου θα παραστεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα βρεθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς της βορειοελλαδικής πρωτεύουσας με... αφορμή την παρουσία του στην ΔΕΘ κατά το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καθιερώσει αυτές τις επαφές από το διάστημα που ήταν  πρωθυπουργός και τις συνεχίζει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία προσπάθεια να ακούσει και να καταγράψει τα αιτήματα των οικονομικών παραγόντων της πόλης, ώστε να ενσωματώσει πιθανές λύσεις κατά την παρέμβασή του από το βήμα της ΔΕΘ. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε έχει ήδη ζητήσει από τους τομεάρχες του κόμματος να τού επισημάνουν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τους τομείς ευθύνης τους ώστε στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρεθεί με προτάσεις και εναλλακτικά σχέδια απέναντι στις ακολουθούμενες από την κυβέρνηση πολιτικές.

Το σίγουρο είναι ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί και το θέμα της ακρίβειας, θέμα για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση ζητώντας άμεση αντίδραση και λύσεις που θα ανακουφίσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη την εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας πως δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να παρακολουθεί απλώς την έκρηξη της ακρίβειας από το πάρτι των καρτέλ, αλλά να πάρει δραστικά μέτρα.

Ομοίως, η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και ενέργειας δίνουν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία, που ήδη μαστίζεται από τη μείωση μισθών και εισοδημάτων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την απώλεια θέσεων εργασίας και το συσσωρευμένο χρέος της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική σημασία προτείνει για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών:

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας

Πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους για ευάλωτους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και

Κατάργηση των προκλητικών-όπως λέει- μπόνους στα γαλάζια goldenboys στη ΔΕΗ...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: