29.9.21

ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία με Γαλλία...


Ορθή στρατηγικά, επιφύλαξη όμως για το κόστος...

Ανησυχία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εκτόξευση του κόστους του συνόλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων με ποσά άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, θέμα που απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου της Κουμουνδούρου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ θεωρεί ότι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με... φρεγάτες Belharra αποτελούν ορθές στρατηγικά επιλογές, επιφυλάσσεται κατά τις πληροφορίες για την τελική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή. Αυτό θα αποφασιστεί όταν θα εξεταστούν αναλυτικά και σε κάθε λεπτομέρεια οι όροι της Συμφωνίας.

Σημειωτέον πως η Συμφωνία για τις φρεγάτες αλλά και για την αμυντική συνεργασία των Ελλάδας και Γαλλίας βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση ήδη από το 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως καθυστέρησε δύο χρόνια κι έρχεται πλέον με καθυστέρηση και σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου με σημαντικά αυξημένο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Εξ αυτού του λόγου στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος γίνεται αναφορά σε επιλογές “που θα κληθούμε να πληρώσουμε πανάκριβα εξαιτίας των παλινωδιών και της έλλειψης στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διερωτώνται εάν η οικονομία αντέχει τα εξοπλιστικά που υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ κι επιπλέον θέτουν ερωτήματα για το εάν είναι απολύτως απαραίτητα.

Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος δεδομένων και των αντοχών της οικονομίας και της κοινωνίας για την αγορά των 6 επιπλέον Rafale, την αγορά των γαλλικών κορβετών, τον εκσυγχρονισμό 38 επιπλέον F16 την σκανδαλώδη όπως την χαρακτηρίζουν επένδυση στο Κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, το κόστος της οποίας υπερδιπλασιάστηκε, όπως επίσης και στην αποστολή Patriot και 100 Ελλήνων στρατιωτών στη Σαουδική Αραβία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται ότι «θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ δημοσίων πόρων που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση με πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στη διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών»...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: