29.9.21

ΗΒΟ Μax και Disney αλλάζουν το παιχνίδι στην Ελλάδα...


Με ελκυστικά πακέτα συνδρομών αναμένεται να μπουν στην ελληνική αγορά των τηλεοπτικών υπηρεσιών διαδικτύου η ΗΒΟ Μax της Warner και η Disney. 

H HBO αναζητάει ήδη εργαζομένους για την Ελλάδα και εκτιμάται πως θα μπορεί να ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες στο... πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ ήδη η Disney, που συνεργαζόταν με τη Nova και την Cosmote TV, έχει προχωρήσει σημαντικά για την αυτόνομη κάθοδό της στη χώρα.

Οι δύο κολοσσοί της παγκόσμιας οπτικοακουστικής βιομηχανίας θα προσφέρουν το πακέτο των σειρών και των ταινιών τους σε ανταγωνιστική τιμή, χαμηλότερη του Netflix, καθώς στην Ελλάδα οι πλατφόρμες από το εξωτερικό δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές μέχρι και σήμερα. Αντιθέτως, η Nova Media του BC Partners/United Media και η Cosmote TV του Ομίλου ΟΤΕ –μαζί με την ΕΡΤ– στηρίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ κάθε μήνα, αποδίδοντας το 2% των ακαθάριστων εσόδων τους, πλέον των φόρων και των εισφορών που αποδίδουν στη χώρα. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν κατήργησε την υποχρέωση πληρωμής του ειδικού φόρου τηλεόρασης (10%), αλλά την ανέστειλε, εκ νέου, μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Στον τομέα των over the top υπηρεσιών βρίσκεται ήδη η ΕΡΤ με το ERTFlix, με το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ, στις οποίες θέλει να μπει και ο ΑΝΤ1 με την υπηρεσία ΑΝΤ1+, άμεσα, εντός του έτους, και αργότερα το Mega. 

Η Digea, πάλι, θα επιδιώξει μετά τη δεύτερη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση να δεσμεύσει μία ψηφιακή συχνότητα για να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες. Εκεί θα φανεί αν θα υπάρξει μια πλατφόρμα με την ταινιοθήκη επιλεγμένων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: