28.9.21

Νόμος περί Τύπου με αλλοθι την COVID-19...


Η προωθούμενη αλλαγή του ΠΚ από την κυβέρνηση της για τον Τύπο και το Διαδίκτυο, με πρόσχημα την COVID19 είναι τόσο γενικόλογη που σε λίγο καιρό όποιος γράφει μία βλακεία στο Internet, θα σέρνεται ο ίδιος στα δικαστήρια και όποιος την έχει αναπαράξει, με εξαίρεση τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας. Είναι μάλλον δύσκολο να εντοπίσεις τον κ. Ζούγκεμπεργκ και... να τον φέρεις ενώπιον της δικαιοσύνης

Είναι μάλλον πιο εύκολο να εφαρμόσει η πολιτεία τις ευρωπαϊκές οδηγίες που έχει ήδη ψηφίσει για τις πλατφόρμες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διάδοσης των ψευδών ειδήσεων ενεργοποιώντας το ΕΣΡ, το οποίο χαρακτηρίζεται από αδράνεια και υψηλό μέσο όρο ηλικίας, χωρίς όμως την εξειδικευμένη γνώση των εξελίξεων στις νέες τεχνολογίες.

Επίσης, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αν ήταν τόσο εύκολο, ζήτημα μίας εβδομάδας να εντοπιστούν όσοι διακινούν ψευδείς ειδήσεις γιατί αυτό δεν συνέβη νωρίτερα – επί 16μήνες που χάνονται ανθρώπινες ζωές; Αυτό για τις εντεταλμένες Αρχές, ονομάζεται και παράβαση καθήκοντος.

Όμως ο στόχος είναι άλλος. Δεν είναι οι πολυεθνικές πλατφόρμες που κάνουν μπίζνες μέσα στην πανδημία διακινώντας τερατώδεις θεωρίες, εν μέσω της πανδημίας. Είναι όσοι έχουν απομείνει στο twitter να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, χωρίς εξαρτήσεις.

 mediagr.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια: