30.9.21

«Όχι στις παρελάσεις, πάμε να «σώσουμε» τα Χριστούγεννα»...


Ανήσυχος για τον πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης (30/9) ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που... προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη.

Για την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, επισήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες και η κυβέρνηση άλλαζε στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία

Μάλιστα, ο γιατρός σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες. «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης μίλησε για «απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας».

Επίσης, ο γιατρός έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν».

Τέλος, υπογράμμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: