30.9.21

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε ο Σαρκοζί...


Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, την οποία θα μπορέσει να εκτίσει κατ’ οίκον.

Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του... Σαρκοζί τη φετινή χρονιά. Ο Σαρκοζί καταδικάσθηκε την 1η Μαρτίου σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων το ένα χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή στην λεγόμενη υπόθεση των «υποκλοπών».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Reuters, θεωρείται απίθανο να οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή, καθώς όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του, Τιερί Ερζόγκ, θα ασκήσει έφεση. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το συντηρητικό κόμμα ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να «κρύψει» το κόστος.

Ο Σαρκοζί είχε δηλώσει στο δικαστήριο τον Ιούνιο ότι δεν είχε εμπλακεί στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, ούτε στο πώς ξοδεύτηκαν χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο...

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: