29.9.21

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Κεραμέως...


Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα σοβαρά επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμό μαθητών. Σύμφωνα... με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές ανηλίκων εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να μπουν στο σχολείο και βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια.

Οργή Κεραμέως: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ανέφερε ότι: «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

«Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης. Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν πάλι σήμερα το πρωί προκάλεσα την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ καθώς έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχτηκαν από κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος είχε πάνω του κόφτη»…

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: