30.9.21

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει συγκεκαλυμένη “ακροδεξιά ρητορική”...


…Συμβάλει στην αναβίωση του Χρυσαυγιτισμού…

Η αναβίωση του Χρυσαυγιτισμού, αυτή τη φορά από τα σχολεία και τις μικρές ηλικίες δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Το μοντέλο της συγκεκαλυμένης ακροδεξιάς ρητορικής προς τέρψη ενός ακροατηρίου που έχει μείνει άστεγο ή αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αντισυστημικότητα των καιρών της πανδημίας και του αντιεμβολιαστικού κύματος και στις «καθαρές λύσεις» για το μεταναστευτικό... μπροστά σε μια νέα οικονομική κρίση, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε φαινόμενα όπως του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Η αντιπολίτευση έβαλε το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή μιλά για ανοχή στην ακροδεξιά και συμπόρευση με τα ορφανά της ΧΑ. Η ανοχή μάλιστα που επιδεικνύεται από το υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση μετουσιώθηκε από το ΚΚΕ και σε ευθύνες για της ίδιας της διεύθυνσης του σχολείου.

Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι αποκαλυπτικά και οποιαδήποτε απόπειρα συμψηφισμού (όπως του κ. Συρίγου) των «έξω» που διαδηλώνουν με τους «μέσα» που επιτίθενται, όπως τα φασιστικά τάγματα της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ δεν αντέχει πλέον όχι μόνο στη λογική, αλλά και στα ίδια τα ατράνταχτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας με τα όπλα που βρέθηκαν στα χέρια μαθητών και νεαρών τραμπούκων με τις κουκούλες και τα κράνη.

Οι ίσες αποστάσεις και η αποφυγή της πραγματικότητας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είχαν βρει ήδη την ανώτερη έκφρασή τους στις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή του υπουργείου  με τη γνωστή καταδίκη της βίας «απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το βιβλίο του πρώην υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στην εκπαίδευση ήταν σαφής.

«Δεν καταδεικνύει από πού έρχεται η βία προκειμένου να μη χάσει το ακροατήριο της Ακροδεξιάς».

Η άρνηση της πραγματικότητας και της καταδίκης των γεγονότων της ακροδεξιάς βίας με το όνομά της από την πλευρά του κράτους είναι για την αξιωματική αντιπολίτευση καταλύτης της ταχείας εκκόλαψης του αυγού του φιδιού.

Ο άλλος καταλύτης είναι η ανοχή της αστυνομίας στις δράση των ακροδεξιών. Με αλλεπάλληλα βίντεο στο διαδίκτυο γίνεται αντιληπτό ότι οι οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν σαφείς στα όργανα της τάξεως. Η ήπια καταστολή, μια και μιλάμε για σχολικό περιβάλλον, μετατράπηκε σε ανοχή προς τους ακροδεξιούς εξωσχολικούς, οι οποίοι πηδούσαν τα κάγκελα του ΕΠΑΛ ανενόχλητοι και με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παρατηρούν.

Η απενοχοποίηση

Στην αντιπολίτευση είναι κοινή η παραδοχή ότι η ακροδεξιά σηκώνει και πάλι κεφάλι και βγαίνει από την αφάνεια μετά την καταδίκη νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ εξαιτίας και κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης. Αποκορύφωμα της απενοχοποίησης της ακροδεξιάς ρητορικής που στο παρελθόν αποτελούσε τη βασική επιχειρηματολογία των ΧΑτων στους δρόμους της Αθήνας ήταν η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονοματεπώνυμα της λίστας των αλλοδαπών νηπίων σε σχολείο του κέντρου.

Κι αν ακόμη καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση με μια συγγνώμη για το «ατύχημα» της αναδημοσίευσης μέσω τουίτερ ο Βουλευτής Ά Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ήρθε και ο υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής Πανεπιστημίου και επίσης Βουλευτής στην Ά Αθήνας Άγγελος Συρίγος να βάλει τα πράγματα σε επιστημονική βάση σε σχέση με το ζήτημα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Με ποσοστώσεις σε μαθητές ανα τάξη που αν είναι 20% αλλόγλωσσοι η ενσωμάτωση προχωρά αλλά αν είναι 50% και πάνω το πράγμα δεν δουλεύει, αλλά και με συγκρίσεις για τους Αλβανούς μετανάστες που τη δεκαετία του 90 είχαν μεν κατακλείσει τα σχολεία αλλά είχαν τη «διάθεση» να μετέχουν της παιδείας, ο υφυπουργός θέτει το ζήτημα του ρατσισμού σε άλλη βάση, εκείνη δηλαδή που μέσες άκρες θέτει με ρητορική έξαρση από το ραδιοφωνικό του βήμα σε πολλαπλάσια ντεσιμπέλ και εμβέλεια και ο κ. Μπογδάνος.

«Οι υπόλοιποι που εξανίστανται είναι διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής ορθότητας. Δεν μπορούν να ανεχθούν την αναφορά στοιχείων περί καταγωγής ή μητρικής γλώσσας. «Είναι ρατσισμός!» κραυγάζουν κι αυτοί. Αντιστοίχως θεωρούν ρατσισμό εάν αναφερθεί ότι στο αθηναϊκό κέντρο είναι συγκεντρωμένο το 20% των αλλοδαπών μαθητών όλης της χώρας, που προέρχονται από 72 διαφορετικές χώρες».
Αυτά έγραψε ο κ. Συρίγος δίνοντας ένα γενναίο άλλοθι στο ρατσισμό που εκφράζεται από τους απλούς και μη θεωρητικά καταρτισμένους κατοίκους του κέντρου που ζουν στα λεγόμενα «γκέτο» της Αθήνας.

Ιδεολογικό χάσμα

«Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε ανακοίνωσή του για να βάλει το ζήτημα σε πολιτικές και κομματικές ράγες και να καταδείξει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόθεση ψαρέματος της ΝΔ σε ακροδεξιά ακροατήρια.

Οι ακροβασίες της ΝΔ ανάμεσα στην εγκατάλειψη της «πολιτικής ορθότητας» και την καταδίκη της βίας «απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναδεικνύονται τώρα ακόμη πιο εμφατικά από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν χαρακτηριστική και η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος έθεσε και τη διάσταση της διαχρονικής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία και τις διεκδικήσεις της. Από τις φοιτητικές διαδηλώσεις για την Παιδεία μέχρι τις διαδηλώσεις για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την αυθαίρετη καταστολή μέχρι τις παλινωδίες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη για την πανεπιστημιακή αστυνομία – ένα εμβληματικό σχέδιο που εγκαταλείφθηκε νωρίς και άδοξα σε σχέση με το πόσο επένδυσε επικοινωνιακά η ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου – όλα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σχέδιο προσεταιρισμού του ακροδεξιού ακροατηρίου.
«Έχει αποδείξει ότι όσα έλεγε για την ασφάλεια του πολίτη, για τα πανεπιστήμια, για το άσυλο ήταν πολιτικό προπαγανδιστικό σχέδιο ακροδεξιάς αντίληψης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο τομεάρχης πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ…

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: