30.9.21

Ποιος χαϊδολογάει τον φασισμό;...


Αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης είναι αδιανόητο. Φασιστικές ομάδες κάνουν εγκληματικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο ένα σχολείο και από το κράτος δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Δεν έχει υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα, δεν έχει κινηθεί η αστυνομία για την... ταυτοποίηση των φασιστών, η διεύθυνση του σχολείου παρακολουθεί αμέτοχη τα γεγονότα. Και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πει μισή κουβέντα για όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Προφανώς όσοι πίστευαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό επειδή μπήκαν ο Καιάδας και μερικοί άλλοι στη φυλακή είναι γελασμένοι. Μπορεί να περάσει καιρός μέχρι να μας τον ξαναπλασάρουν ως κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά οι φασίστες στις γειτονιές δεν έγιναν πρόσκοποι. Εξακολουθούν να δρουν και να στρατολογούν. Ο φασισμός είναι εδώ. Κι αυτοί που τον χαϊδολογάνε επίσης.

Να λοιπόν ξανά μπροστά η στρατηγική των ΜΜΕ που τόσο βοήθησε τη Χρυσή Αυγή: οι επιθέσεις με μαχαίρια στη Σταυρούπολη παρουσιάζονται απαθώς σαν συγκρούσεις αντιτιθέμενων ομάδων ή μαθητών με αριστεριστές. Αποφεύγονται οι αναφορές στην ταυτότητα των επιτιθέμενων. Και φυσικά, κανένα ερώτημα δεν τίθεται για το πού είναι το κράτος. Και η αξιοπρέπεια της Κεραμέως.

Είναι το ίδιο κράτος που συλλάμβανε 14χρονα από τις μαθητικές διαδηλώσεις. Καμαρώστε το.

Γιατί αύριο θα συζητάμε πάλι για το ποιος χαϊδολογάει τον φασισμό και κάνει πως δεν τον βλέπει και θα ακούμε ξανά για τις θεωρίες των δύο άκρων...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: