30.9.21

Αφωνία...


Την αφωνία της κυβέρνησης και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις νέες επιθέσεις χρυσαυγιτών και όλα όσα γίνονται σε σχολείο της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον... ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ανοχή και το υπουργείο Παιδείας δεν λέει κουβέντα για τις επιθέσεις ομάδας νεοναζί ακριβώς διότι επιθυμεί να διατηρεί σχέσεις με ένα ακροδεξιό ακροατήριο που δεν ενοχλείται από τέτοιες συμπεριφορές.

Τα γεγονότα καταδίκασε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τιτλοφορείται «Τα κοινά της Παιδείας».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο. «Δείτε τί έγινε στην Σταυρούπολη, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις” σχολίασε με την επισήμανση ότι “δεν έχει νόημα να καταδικάζεις τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από πού προέρχεται». 

Κι αυτό διότι όπως επισημαίνουν παράγοντες της Κουμουνδούρου ενώ η ίδια η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δηλώνει την ταυτότητά της κι ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις η κ. Κεραμέως περιορίζεται να μιλήσει για ακραία στοιχεία χωρίς να καταδικάσει την επανεμφάνιση της ναζιστικής ομάδας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Φίλης σχολίασε «ντροπή» αναφερόμενος στην απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή στη Βουλή που περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον της διακοπής μαθημάτων απ’ όπου κι αν προέρχεται τονίζοντας πως τα “απ’ όπου κι αν προέρχονται” αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού.

Τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται όμως και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Όταν τα σχολεία μας γίνονται ορμητήρια νεοναζί και οι διάδρομοί τους είναι ματωμένοι, όταν χτυπιούνται μαθητές από φασίστες μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, όταν επί δύο ημέρες, νεοναζί τραμπουκίζουν μέσα από το σχολείο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και η αστυνομία παρούσα παρακολουθεί υπό τις εντολές της απαράδεκτης ανοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (...) τότε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έχει θυσιάσει τη δημοκρατία στην μικροκομματική σκοπιμότητα», ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας για ένοχη αδράνεια της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην βιβλιοπαρουσίαση αναφέρθηκε και στην αγορά οπλικών συστημάτων παρατηρώντας πως «υπάρχουν δισεκατομμύρια με το τσουβάλι για εξοπλιστικά προγράμματα” κάτι που απέδωσε στην αδιαφορία αυτών που σήμερα κυβερνάνε για την επόμενη μέρα, καθώς κυβερνάνε με ορίζοντα το τέλος της δικής τους θητείας και με στόχο να κάνουν περισσότερα deals και περισσότερες business».

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: