30.9.21

Ακυρώσεις χειρουργείων στο Μεταξά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων...


Προβλήματα έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο «Μεταξά» η έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα χειρουργεία.

Ο Παύλος Σαρώφ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά ανέφερε ότι πλέον εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Από τους 12 αναισθησιολόγους έμειναν μόνο... τέσσερις και από τα έξι χειρουργικά τραπέζια λειτουργεί μόνο το ένα.

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά το Πάσχα. Αρχίσανε κάποιες μετακινήσεις αναισθησιολόγων στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες εκεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν οι πέντε από τους 12 αναισθησιολόγους. Έμειναν επτά, η μία αναισθησιολόγος διορίστηκε σε κάποιο νοσοκομείο, έμειναν έξι. Από τους έξι αποφασίσαμε να δουλέψουμε τα τρία χειρουργικά τραπέζια και πριν από 15 μέρες η μια αναισθησιολόγος πήρε αναρρωτική. Έπειτα από λίγες μέρες μας ήρθε μήνυμα πως έφυγε άλλη μία αναισθησιολόγος για την Λήμνο» περιέγραψε.

“Το πρόβλημα είναι και γενικά, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων σε όλη την Ευρώπη. Η ειδικότητα αυτή είναι κλειστή και υπάρχει πρόβλημα” πρόσθεσε ο κ. Σαρώφ.

«Τις εξειδικευμένες επεμβάσεις που κάναμε, δεν θα μπορούμε να τις κάνουμε, με αποτέλεσμα όσοι έρχονται και αποζητούν θεραπεία θα πρέπει να περιμένουν. Αυτό είναι άσχημο. Επίσης, παίζεις με την ψυχολογία των αρρώστων και τη δική μας, γιατί δεν ξέρουμε τι να τους πούμε», κατέληξε...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: