29.9.21

Νέες "καμπάνες" για fake news...



...για τον κορωνοϊό...
Νέα πρόστιμα από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε μέσα ενημέρωσης, που αναπαρήγαγαν ψεύτικες ειδήσεις και θεωρίες συνομωσίας για τον Covid-19. Τα πιο πρόσφατα αφορούν τον ...
τηλεοπτικό σταθμό Θράκη ΝΕΤ Έβρου, που τιμωρήθηκε με 30 χιλιάδες ευρώ για «προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου προγράμματος» και 20 χιλιάδες ευρώ για «προβολή παραπλανητικών ισχυρισμών και ειδήσεων που μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία», και το Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης που τιμωρήθηκε με 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση εκ προθέσεως της υποχρέωσης ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των ειδήσεων».

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, το περιφερειακό κανάλι αναμετέδωσε διαδικτυακή εκπομπή στην οποία ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, αναφορές περί «γενοκτονίας κατά του ελληνικού πληθυσμού», «ψεύτικης πανδημίας», «μασονίας» και «εβραϊκού κράτους, αστυνομίας και ΜΜΕ», με έναν αυτοαποκαλούμενο «Συνταγματολόγο» να καλεί σε ανυπακοή ως προς την χρήση μάσκας στα παιδιά. Από την άλλη ο ραδιοφωνικός σταθμός μέσα από δική του εκπομπή, αναπαρήγαγε fake news και θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια και τον Covid-19, όπως ότι «ο παγκόσμιος πληθυσμός θα χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωα για την κονόμα των εταιρειών με την απίστευτη ανοχή και την συνέργεια σε αυτό το έγκλημα των εθνικών κυβερνήσεων των κρατών μελών» και ότι «όλοι οι γιατροί στον συνδικαλισμό της ιατρικής λένε τις μπαρούφες για τη γελοία μάσκα και για το αχρείαστο εμβόλιο».

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: