29.9.21

Κι άλλο πρόστιμο λόγω Τράγκα...


Χωρίς σταματημό τα εξοντωτικά πρόστιμα από το ΕΣΡ σε ΜΜΕ, επειδή αναμετέδωσαν διαδικτυακές εκπομπές του Γιώργου Τράγκα. Το πιο πρόσφατο «θύμα» τους είναι το Ράδιο Γάμμα 94, ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο της Πάτρας, το οποίο τιμωρήθηκε με 25 χιλιάδες ευρώ για «την προβολή ποιοτικά... υποβαθμισμένου ραδιοφωνικού προγράμματος», 10 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας» και 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση εκ προθέσεως της υποχρέωσης ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των ειδήσεων».

Οι δύο πρώτες ποινές αφορούν εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στην οποία καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων προσώπων, για την υπόθεση Λιγνάδη, και η τρίτη λόγω fake news για τον κορωνοϊό. Μέχρι τώρα, το συνολικό ποσό των προστίμων που έχει επιβάλλει το ΕΣΡ για τις διαδικτυακές εκπομπές του δημοσιογράφου, ανέρχεται σε 490 χιλιάδες ευρώ.

Τα περισσότερα, μάλιστα, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (7 τον αριθμό) της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, οι οποίοι οδηγούνται σε οικονομική «ασφυξία» για εκπομπές που δεν είναι καν δικές τους...

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: