30.9.21

Με την πολιτική του Μπαλτάκου ο Μητσοτάκης...


Δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζεται κανείς με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Είναι πολύς καιρός τώρα που τα υπολείμματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης επιχειρούν να δώσουν σημεία ζωής. Επειδή μάλιστα η Χρυσή Αυγή έχει τριχοτομηθεί, σε ομάδες Μιχαλολιάκου, Λαγού και Κασιδιάρη, καθένα... από τα τρία αποκόμματα διεκδικεί ενός τύπου επανεμφάνιση.

Αυτή τη φορά, καθώς φαίνεται, την πρωτοβουλία πήρε ο πυρήνας των πιστών οπαδών του Αρχηγού. Αυτοί είναι που βρίσκονται ως «Μέτωπο Νεολαίας» στη Θεσσαλονίκη, την περιοχή όπου η αρχική οργάνωση έμεινε σχεδόν άθικτη από τη δικαστική απόφαση. Εχουμε εξάλλου πολλά τεκμήρια από τη δράση τους στο πλαίσιο των «μακεδονικών συλλαλητηρίων» τα τελευταία χρόνια.

Αλλά οι ναζιστές δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο να κάνουν. Επιδεικτικούς χιτλερικούς χαιρετισμούς και επιθέσεις σε άοπλους πολίτες με μαχαίρια, τσεκούρια, πυρσούς, σιδηρογροθιές. Αυτός ήταν πάντοτε ο τρόπος δράσης τους. Εκείνο που μας ξαφνιάζει είναι η κυβερνητική αδιαφορία και η προσπάθεια αρμόδιων υπουργείων και τοπικών αρχόντων να μεταθέσουν τις ευθύνες στα θύματα των επιθέσεων και να εξισώσουν τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα.

Δεν είναι πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η Ν.Δ. Αυτός ήταν ακριβώς ο τρόπος που είχε αντιδράσει η κυβέρνηση Σαμαρά επί έναν χρόνο, αναθέτοντας μάλιστα στον τότε ισχυρό άντρα της κυβέρνησης, τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Π. Μπαλτάκο, να κρατά την επαφή με τους ναζιστές, ώστε να εξασφαλίζει την ψήφο τους στα νομοσχέδια στα οποία διαφωνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πολιτική ήταν που οδήγησε στην έξαρση της ναζιστικής εγκληματικότητας το φθινόπωρο του 2013, στην αιματηρή επίθεση με στόχο τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ και τελικά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με ωμότητα και κυνισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην ίδια λογική που είχε τότε απορρίψει ο προκάτοχός του κάτω από την πίεση ενός παλλαϊκού αντιναζιστικού ξεσηκωμού.

Τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησής του κάνουν ότι δεν βλέπουν. Οπως έκαναν ότι δεν βλέπουν όταν ομάδα ναζιστών πυρπολούσε στέκια αντιεξουσιαστών και τραυμάτιζε ξένους ανταποκριτές στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Αλλά αν νομίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι έτσι θα προσελκύσει τους ανέστιους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ γελασμένος. Ας ρωτήσει και τον Αντ. Σαμαρά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: